OTAC NASTRADALOG STUDENTA: Prodaću i kuću da sina sahranim u Srbiji

Skrhan bolom

OTAC NASTRADALOG STUDENTA: Prodaću i kuću da sina sahranim u Srbiji

Crna Hronika -
Jedini koji mi je uputio ljudsku reč bio je Aleksandar Vučić. Juče me je zvao i hvala mu na tome, za mene je tada bio najbolji čovek u Srbiji, kaže Zoran Jovanović otac nastradalog Vladana

NOVI SAD - Sramota me i da pitam koliko košta prenos tela mog Vladana. Koliko god bude trebalo, kada ga donesu, ja ću platiti. Kuću ću da prodam samo da sina sahranim, skrhan je Zoran Jovanović, otac studenta poginulog u saobraćajnoj nesreći u SAD.

Vladan Jovanović (24) poginuo je u udesu, a njegovi drugovi Dušan Travica (24) i Goran Šišarica (25) teško su povređeni i na lečenju su u SAD. Sva trojica bila su u Americi preko programa „Work and travel“.

"I dalje me niko iz Ministarstva spoljnih poslova, konzulata, policije nije zvao. Sramota je da mediji više brinu o nama nego nadležni organi. Jedini koji mi je uputio ljudsku reč bio je Aleksandar Vučić. Juče me je zvao i hvala mu na tome, za mene je tada bio najbolji čovek u Srbiji", kaže Jovanović.Anđelko Travica, Dušanov otac, krenuo je juče sinu u Mineapolis preko Budimpešte i Amsterdama. Dok ne stigne, sa Dušanom su u bolnici neprestano Dragana Milićević i Ivan Kočonda."Dušan je bolje, smeje se i razgovara sa nama. Pita za drugove, ali izbegavamo da govorimo o nesreći. Leži na intenzivnoj nezi sa fiksiranim vratom i kičmom. Nadamo se najboljem", kaže Dragana, uz apel da država pomogne porodicama. Ona dodaje da srpski studenti iz cele Amerike nude pomoć.Telo Vladana Jovanovića trebalo bi narednih dana da bude prevezeno u Srbiju, a u tome pomažu konzulat i SPC. Goran Šišavica je na lečenju u Minotiju i njegov izlazak iz bolnice očekuje se uskoro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track