ĐERDAP: Carina zaplenila dve tone polovne robe!
Foto: Carina Srbije

Rumuni prevozili robu

ĐERDAP: Carina zaplenila dve tone polovne robe!

Crna Hronika -
Pomenuta roba nabavljena je u Nemačkoj, a iako bagatelne nominalne vrednosti, prilikom unosa u zemlju, u prodajnim objektima na tlu Srbije dostiže višestruko veću cenu

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Đerdap sprečili ilegalni unos 1.990 kilograma polovne garderobe poreklom iz Nemačke.

Carinici su 14. oktobra ove godine na graničnom prelazu Đerdap sprečili ilegalni unos 1.990 kg polovne garderobe poreklom iz Nemačke.

Reč je polovnoj odeći prve klase koja je zajedno sa legalno prijavljenom robom, namenjenoj uvozniku iz Kladova, transportovana u istom prevoznom sredstvu.

Pomenuta roba iako bagatelne nominalne vrednosti, prilikom unosa u zemlju, u prodajnim objektima na tlu Srbije dostiže višestruko veću cenu, pa je uspeh carinskih službenika tim veći.

Robu je prevozila rumunska šediterska firma u čijem posedu su nađene isprave koje dokazuju nameru prikrivanja izvršenja carinskog prekršaja.

Prekršajna prijava će biti podneta protiv špediterske firme koja je unela pogrešne podatke o težini robe u carinsku deklaraciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja