Nastavlja se ponovljeno suđenje ubicama Smaila Tarića!

Svirepo ubistvo mačetom

Nastavlja se ponovljeno suđenje ubicama Smaila Tarića!

Crna Hronika -
Presudu kojom je Velibor Bakić (27) bio osuđen na 35 godina zatvora, a Miloš Rašić (27) na 30 ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu naložio da im se suđenje ponovi

BEOGRAD - Pred Višim sudom u Beogradu sutra se nastavlja ponovljeno suđenje dvojici optuženih da su na svirep i podmukao način ubili Smaila Tarića iz Malog Zvornika u avgustu 2008. tako što su mu mačetam odsekli glavu, a potom raskomadali njegovo telo.

Presudu kojom je Velibor Bakić (27) bio osuđen na 35 godina zatvora, a Miloš Rašić (27) na 30 ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu naložio da im se suđenje ponovi.

Taj predmet je dodeljen novom sudiji. Bakić i Rašić su u pritvoru gotovo pet godina.

Tarićeva bivša devojka Danica Todorović, koja je čuvala eksploziv u svom stanu u Beogradu, pravosnažno je osuđena na uslovnu kaznu od godinu i po dana zatvora, sa rokom provere od četiri godine, zbog nedozvoljenog držanja eksploziva. Odrubljena glava Smaila Tarića pronađena u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 318 posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem delu Karađorđevog parka u Beogradu, preko puta Veterinarskog fakulteta pronašla i Tarićevo telo u žbunju.

Prema optužnici, Bakić i Rašić, koji imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, namamili su Tarića u Karađorđev park pored Veterinarskog fakulteta, u noći između 18. i 19. avgusta 2012, gde mu je Bakić iz nekoliko pokušaja mačetom odrubio glavu.

Tarićevo telo su potom zapalili, kao i mačete kojima je počinjeno ubistvo.

U optužnici je kao motiv ubistva navedena Bakićeva sumnja da ga je Tarić prijavio policiji za nedozvoljeno držanje dva pištolja, zbog kojih je Bakić bio u pritvoru. Bakić i Rašić od početka suđenja negiraju da su izvršili taj zločin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track