Najnovije vesti

Dvojica investitora pod istragom zbog prevare od 184.000 evra!
Foto: Nebojša Mandić

Istražni sudija pokrenuo postupak

Dvojica investitora pod istragom zbog prevare od 184.000 evra!

Crna Hronika
Osumnjičeni Jarić i Kostić kao investitori radova na izgradnji zgrade u Ulici cara Nikolaja 11 u Beogradu lažno obećavali da će Miloju Božoviću kao izvođaču radova, dati stan od 61,45 kvadrata, na ime troškova koje je imao prilikom gradnje

BEOGRAD - Istražni sudija Prvog suda u Beogradu pokrenuo je istragu protiv Veljka Jarića i Miroslava Kostića zbog sumnje da su prevarili Miloja Božovića iz Beograda i oštetili ga za 184.625 evra.

Osumnjičeni Jarić i Kostić su, prema navodima iz rešenja o sprovođenju istrage, kao investitori radova na izgradnji zgrade u Ulici cara Nikolaja 11 u Beogradu lažno obećavali da će Božoviću, kao izvođaču radova, dati stan od 61,45 kvadrata, na ime troškova koje je imao prilikom gradnje, a koji su definisani ugovorom.

Istražni sudija Jovo Vukčević je, međutim, utvrdio da su Božovića doveli u zabludu jer nisu ispoštovali odredbe ugovora niti su mu predali stan i naneli mu štetu od 153.625 evra, kolika je vrednost stana i 15.000 evra, koliko je vrednost garaže.

U istrazi koja je pokrenuta protiv Jarića i Kostića navodi se i da su uz asistenciju privatnog obezbeđenja 17. novembra 2011. izbacili Božovićevog čuvara sa gradilišta, obili bravu i katance na vratima i ukrali alat i materijal u vrednosti od 30.000 evra, od čega su u maju 2012. vratili 14.000 evra, pa su Božoviću na ime obijanja ostali dužni 16.000 evra.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...