ZAJEČAR: Matičar lažirao papire da bi mlada (51) dobila nasledstvo od mladoženje(80)!
Foto: Rojters

Hapšenje u Zaječaru

ZAJEČAR: Matičar lažirao papire da bi mlada (51) dobila nasledstvo od mladoženje(80)!

Crna Hronika -
Starac iz sela Dubočane imao je više od 80 godina, a umro je ubrzo posle venčanja s rumunskom državljankom

ZAJEČAR - Dolijali prevaranti!

Zaječarska policija uhapsila je G. M. (51), matičara Mesne kancelarije Dubočane, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj kako bi Rumunki D. M. (51) omogućio da nasledi penziju i imanje pokojnog supruga.

Nije ni bila na venčanju

- Rumunka se udala za jednog starca iz sela Dubočane koji je imao više od 80 godina. Međutim, tog dana kad je brak između njih sklopljen D. M. uopšte nije bila u Srbiji, već u Rumuniji.

Kako se pretpostavlja, matičar G. M. izneo je knjigu i upisao da je venčanje obavljeno - kaže izvor Kurira i dodaje da je policija uhapsila i rumunsku državljanku.Starac za koga se D. M. udala isključivo zbog nasleđa umro je ubrzo posle venčanja.

- Tad su počeli Rumunkini problemi. Da bi strana državljanka nasledila penziju i imanje od muža, prema zakonu, potrebno je da s njim u braku bude tri godine. Kako joj ne bi propao prethodni rad i trud, D. M. platila je matičaru da joj falsifikuje venčani list. Datum venčanja vraćen je nekoliko godina unazad i na osnovu tog dokumenta D. M. je mislila da će postati naslednica - kaže naš sagovornik.

Platila mu 2.000 evra

Prema rečima našeg izvora iz istrage, sumnja se da je državljanka Rumunije matičarove usluge platila oko 2.000 evra.- Inače, matičara G. M. u selu zovu „matičar za poneti“ jer navodno iznosi knjigu i venčava po kućama. Proveravamo da li je za novčanu naknadu mimo propisa venčao još neki par.

Takođe, protiv kumova koji su bili svedoci venčanja Rumunke i starca biće podneta krivična prijava u redovnom postupku - kaže naš sagovornik.Z. N.

Nezakonito venčavao i na parkingu

Protiv S. G. (51), matičara u kancelariji zaječarskog sela Dubočane, podneta je krivična prijava u julu 2008. godine zbog sumnje da je 26. novembra 2005. uzeo matičnu knjigu i odneo je u Beograd, gde je na parkingu u blizini autobuske stanice nezakonito venčao Dragana P. iz Bora i Miru S., državljanku Austrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track