BANJALUKA: Predložen pritvor za trojicu inspektora zbog dilovanja droge!

Završeno saslušanje

BANJALUKA: Predložen pritvor za trojicu inspektora zbog dilovanja droge!

Crna Hronika -
Inspektori su radili tako što bi izveli akciju u kojoj bi zaplenili određenu količinu narkotika, deo bi prikazali kao regularnu zaplenu, a deo bi stavili sebi u džep i predali svojim dilerima

BANJALUKA - Specijalno tužilaštvo Republike Srpske predložilo je pritvor za trojicu kriminalističkih inspektora Centra javne bezbednosti Banjaluka, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa neovlašćenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

Pritvor je predložen za Srđana Radulovića, Marka Kovačevića i Ognjena Stijaka. Nakon hapsenja, juče su ispitani u Specijalnom tužilaštvu, a potom predati sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Okružnog suda u Banjaluci.

Kriminalistički inspektor Slavko Đurić, koji se tereti za ista krivična dela, ispitan je 15. oktobra i pušten je da se brani sa slobode, potvrđeno je iz Specijalnog tužilaštva.

Svaki od inspektora, uhapšenih pre dva dana zbog sumnje da sarađuju sa narko-dilerima, pokrivao je određeno naselje u Banjaluci, pa čak i škole.

Inspektori su "radili" tako što bi izveli akciju u kojoj bi zaplenili određenu količinu narkotika, deo bi prikazali kao regularnu zaplenu, a deo bi stavili sebi u džep i predali svojim dilerima.

Tokom hapšenja kod inspektora je pronađena i određena količina narkotika.

Izvor blizak istrazi naveo je kao organizatora kriminalne grupe Radulovića, dugogodišnjeg inspektora za narkotike koji je sa saučesnicima uhapšen nakon višemesečnog praćenja telefonskih razgovora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja