ŠOKANTAN SNIMAK PRESRETAČA: Pijani vozili druga u gepeku 140 na sat!
Foto: KURIR

Bahata vožnja

ŠOKANTAN SNIMAK PRESRETAČA: Pijani vozili druga u gepeku 140 na sat!

Crna Hronika -
Policijske kamere snimile mladića koji je izlazio iz gepeka "mercedesa" kada je auto pun pijanih momaka stao na semaforu

BEOGRAD - Na srpskim putevima bahata vožnja je svakodnevna pojava. Policajci koji jure nesavesne vozače tokom svakodnevnih potera svačega su se nagledali, a jedan od najdrastičnijih slučajeva dogodio se u Novom Sadu gde su kamere na presretačima snimile sedmoricu pijanih mladića u "mercedesu" kako divljaju ulicama vozeći jednog druga u gepeku!

- Čim smo ugledali automobil koji je vozio brže od 140 kilometara na sat pošli smo u poteru za njim - ispričao je za Kurir general Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP Srbije. Mladići su sve vreme vikali u kolima i bahato se ponašali, a kada su skrenuli iz Stražilovske na Bulevar Cara Lazara i zaustavili se. Tek tada je usledio pravi šok za policajce!

- Prtljažnik se otvorio pred nama i iz njega je izašao mladić! Pretpostavljamo da je pomislio da je stigao na odredište. Kada su policajci izašli i legitmisali mladiće u "mercedesu" uradili su im alko-test koji je pokazao da su bili pijani. Protiv vozača je podneta krivična prijava zbog prebrze vožnje u pijanom stanju - ispričao je general Simić.

"Presretači", neobeležena policijska vozila, svakodnevno kontrolišu saobraćaj na putevima širom Srbije, a svakog dana policajci u "presretačima" otkriju i procesuiraju dvadesetak najtežih prekršaja. Ova vozila s uređajima za fotodokumentovanje prekršaja patroliraju auto-putem, Ibarskom magistralom, ali i drugim bitnijim saobraćajnicama i zasad su se pokazali kao jedno od najefikasnijih sredstava sprovođenja Zakona o bezbednosti saobraćaja.

- Oni utiču preventivno i represivno na bezbednost saobraćaja i mi ćemo ubuduće pojačati taj vid kontrole. Ova vozila su na srpskim putevima od 2008. i zahvaljujući njima drastično je smanjen broj saobraćajnih prekršaja - kaže Simić.

Više presretača za bezbednost

Bezbednost na putevima bila bi još veća kada bi se broj presretača povećao.- Verujem da bismo tada imali mnogo veći i bolji efekat na bezbednost saobraćaja - kaže general Simić.

http://www.youtube.com/watch?v=oNozefCEX74

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track