BEŽAO OD PRESRETAČA: Starešina policije pod rotacijom jurio brže od 220 km na sat!

Inspektor divljao

BEŽAO OD PRESRETAČA: Starešina policije pod rotacijom jurio brže od 220 km na sat!

Crna Hronika -
Patrola uočila „škodu“ kako juri u pravcu Šida, vozilo nije stalo ni na rampi kod Kuzmina, a na kraju je vozač uključio i rotaciju

BEOGRAD - Policija jurila policajca!Jedan od starešina u sremskomitrovačkoj policiji (ime poznato redakciji) priveden je u Šidu jer je bežao od policijskih „presretača“ na auto-putu Beograd - Zagreb, saznaje Kurir! Starešina je vozio službenu „škodu“ brzinom od 220 kilometara na sat, zbog čega su se u poteru za njim uključila dva policijska „presretača“, kao i saobraćajne patrole iz okolnih mesta. Nakon duže jurnjave policija je uspela da zaustavi vozilo i privede starešinu.Stao pred kućom- Policijski „presretač“ je u petak oko 22 sata na auto-putu primetio „škodu“ sa zatamnjenim staklima koja je bukvalno letela u pravcu Šida. Policijski „micubiši“ je krenuo za „škodom“, ali pošto se „škoda“ kretala prebrzo, nije bilo uslova da je zaustavi. Ubrzo su se u poteru uključili i „presretač“ BMW, kao i policajci iz Šida, kojima je javljeno da „jedna osoba beži“ - kaže naš izvor.Vozač „škode“ ni u jednom momentu nije smanjio brzinu, sve vreme je vozio brzinom od 120 do 150, pa čak i 220 kilometara na sat, a u jednom momentu je upalio i rotaciju na kolima!- Niko nije znao šta se dešava i zašto taj automobil toliko juri i neće da stane! On se nije zaustavio ni na skretanju za Šid u Kuzminu, već je rampu obišao i ne zaustavljajući se. Ogromnom brzinom je projurio i kroz centar Šida - prepričava naš izvor.Bahatog starešinu policija je uspela da zaustavi tek kad je ušao u ulicu u kojoj stanuje.- Tada je konačno smanjio brzinu i jedan „presretač“ je uspeo da stane ispred njega i blokira mu prolaz. Drugi je ostao iza „škode“, kako ne bi mogla da krene u rikverc. Kad je shvatio da je sateran u ćošak, starešina je istrčao iz kola i uleteo u kuću - kaže izvor.- Na lice mesta odmah su došle i druge starešine iz policijskih stanica Šid i Sremska Mitrovica. Kolegu koji je divljao na auto-putu priveli su na saslušanje i pustili ga nakon što je dao izjavu - kaže izvor.Tvrdi da se uplašioKako nezvanično saznajemo, osumnjičeni starešina je kolegama ispričao da „nije znao da ga jure ‚presretači‘“!- Rekao je da se uplašio jer je mislio da ga prate sumnjive osobe, koje hoće da mu naude. Kazao je da je upalio rotaciju na kolima i da nije želeo da se zaustavi jer se plašio za svoju bezbednost - kaže naš izvor i dodaje da je policijski starešina najverovatnije vozio pod dejstvom alkohola.

Dojava stigla telefonomU Policijskoj upravi Sremska Mitrovica, kako Kurir saznaje, postoji službena beleška u kojoj piše da je 18. oktobra operativni centar PS Šid dobio dojavu „da se nešto dešava ispred kuće jednog od starešina u PU Sremska Mitrovica“.- Policiju je pozvao građanin i predstavio se kao Simić. Rekao je da patrola odmah ide ispred kuće tog starešine. Policija je na licu mesta zatekla tri automobila MUP - „micubiši“, BMW i „škodu“ sa upaljenom rotacijom. Tada su policajci iz Šida dobili naređenje da slučaj preuzima Uprava saobraćajne policije MUP Srbije - kaže naš izvor.

Kamere sve snimileBahatu vožnju, kako saznajemo, zabeležile su kamere sa presretača.- Ti snimci i sva papirologija poslati su u centralu MUP u Beogradu. Ne postoji mogućnost da se oni izbrišu ili da ih neko skloni, a nemoguće je uništiti dokumenta, pošto svaki papir ima svoj broj - kaže naš izvor.

http://www.youtube.com/watch?v=uX5pZzxxfK0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja