OTKRIVEN TRKAČ IZ MUP: Od presretača bežao načelnik policije Zoran Smajić!

Predsednik Sindikata srpske policije tvrdi

OTKRIVEN TRKAČ IZ MUP: Od presretača bežao načelnik policije Zoran Smajić!

Crna Hronika -
Ovo nije prvi ispad u saobraćaju koji je izvršio načelnik policije u Sremskoj Mitrovici Smajić, treba utvrditi da li je bio pod uticajem alkohola ili droge, kaže Glišo Vidović

SREMSKA MITROVICA - Vozio 220 na sat!Starešina sremskomitrovičke policije koga su u petak jurili policijski „presretači“ na auto-putu Beograd-Zagreb zbog prebrze vožnje je Zoran Smajić, načelnik PU Sremska Mitrovica, tvrdi za Kurir Glišo Vidović, predsednik Sindikata srpske policije!Jurili ga 40 minutaVidović ističe da postoje podaci da je Smajić službenom „škodom“ bežao od „presretača“, koji su ga sustigli tek ispred njegove kuće u Šidu.- Objektivno treba utvrditi da li je Smajić bio pod uticajem alkohola ili opojnih droga. Prema informacijama koje dobijamo sa terena, ovo nije prvi ispad u saobraćaju koji je imao načelnik Smajić - tvrdi Vidović.On kaže da Zoran Smajić svojim bahatim i bezobraznim ponašanjem narušava ugled policije i daje negativan primer kolegama.- Ovakve i slične slučajeve bahatih, nadobudnih i svemoćnih starešina treba najstrože kazniti, oni moraju poslužiti za primer. Ako i ovde neko pokuša sve da zataška, plašim se da sve dublje ulazimo u samovlašće i anarhiju - ističe Vidović.On objašnjava da je jurnjava za Smajićevom „škodom“ trajala četrdesetak minuta i da je zaustavljen oko 21.40 sati.- Nedugo potom, u 21.53 sati, general Dragiša Simić je službenim mobilnim pozvao PU Sremska Mitrovica i tražio da se „hitno uputi interventna patrola ispred Smajićeve kuće, jer se tamo nešto dešava“ - kaže Vidović.Smajić: BudalaštineZoran Smajić, međutim, kaže za Kurir da su tvrdnje Vidovića obična budalaština.- Ništa od toga nije istina. U petak sam sa posla došao oko 15 sati, tako da u 21 sat niko nije mogao da me vidi na auto-putu - rekao je Smajić.On, međutim, nije negirao da su ga „presretači“ zaustavili u Šidu.- Jedan „presretač“ me je zaustavio ispred kuće. Nisu me jurili po auto-putu i nisam bio pijan, jer ja ne pijem. Ipak, mislim da su me pratili jer su me zaustavili, iako nisam bio u prekršaju - objašnjava Smajić.On najavljuje tužbu protiv predsednika Sindikata srpske policije.- Tužiću Glišu Vidovića jer je rekao laži o meni. To je još jedan pokušaj da me deo tog sindikata, koji je ogrezao u kriminal, diskredituje. Vidović bi trebalo da povede računa ko su mu članovi sindikata - kaže Smajić. (E. K.)

Prijateljstvo s JešićemZoran Smajić i ranije je bio tema u medijima, i to zbog prijateljstva s Goranom Ješićem, potpredsednikom Vlade Vojvodine. Pisalo se da njih dvojica koriste položaj i uticaj kako bi jedan drugom rešavali privatne probleme, i da čak zajedno sačinjavaju odgovor na prijave građana Inđije podnete protiv bivšeg gradonačelnika tog grada.

http://www.youtube.com/watch?v=uX5pZzxxfK0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track