DIVLJAO NA AUTO-PUTU: Šerif Zoran Smajić razrešen dužnosti!
Foto: Sremske Novine

Smenjen načelnik PU Sremska Mitrovica

DIVLJAO NA AUTO-PUTU: Šerif Zoran Smajić razrešen dužnosti!

Crna Hronika -
Bežanje od „presretača“ i jurnjava 220 kilometara na sat samo je jedan u nizu incidenata koje je izazvao kum Gorana Ješića, zbog čega su u vrhu MUP odlučili da ga disciplinski kazne

BEOGRAD - Dobio nogu!Zoran Smajić, načelnik PU Sremska Mitrovica, koga su u petak uveče policijski „presretači“ jurili na auto-putu Beograd-Zagreb, o čemu je Kurir prvi pisao, razrešen je svih dužnosti, saznajemo u vrhu srpske policije. Smajiću, inače kumu potpredsednika vojvođanske vlade Gorana Ješića, ovo nije jedini incident, ali je vožnja od 220 kilometara na sat i bežanje od „presretača“ bila kap koja je prelila čašu.Ko mu je čuvao leđa- Direktor je odlučio da Smajića razreši dužnosti, ali je privođenje ispred njegove kuće u Šidu nakon jurnjave po auto-putu samo jedan u nizu problema koje je Smajić pravio. On je imao mnogo incidenata i sve više smo počeli da dobijamo prijave protiv njega. Uglavnom su se pritužbe odnosile na njegovo bahato ponašanje i maltretiranje podređenih. Pravo je pitanje kako dosad nije smenjen i ko mu je čuvao leđa. Zbog jurnjave po auto-putu protiv njega će verovatno biti pokrenut i krivični postupak - kaže izvor Kurira.Novinari Kurira imali su uvid u belešku Sektora unutrašnje kontrole, u kojoj se navodi da je Smajić 2007. godine slupao službeni džip, a celu saobraćajku zataškale su kolege koje su mu bile bliske.- Saobraćajni policajac D. V. primetio je 2. januara 2007. godine oko 18.25 u njivi na putu Erdevik-Kuzmin džip „muso“ izvrnut na bok. Prišao je vozilu i po registarskim oznakama video da terenac pripada policiji. On je prijavio udes i ubrzo su se na mestu nesreće skupili svi čelni ljudi lokalne policije iz Šida i Sremske Mitrovice. Međutim, sve je ubrzo zataškano.Vozio „divljaka“- Smajić je policajce koji su radili uviđaj bukvalno zatvarao u kancelariji i primoravao da mu otkriju kome su sve pričali za tu saobraćajku, koju je napravio u alkoholisanom stanju. Taj džip bio je sakriven tri meseca, ali ne znam tačno gde. Sve dok nisu našli šasiju za njega, prekucali je i praktično ga napravili „divljakom“. To znači da za to vozilo nije plaćen porez i carina, odnosno da ga je vozio potpuno nelegalno - objasnio je naš izvor.

Slupao i službenu „ladu“Pored štete na službenom džipu, za šta je protiv njega podneta samo prekršajna prijava, koja je u međuvremenu „zastarela“, Smajić je slupao još jedan automobil.- Kad se vraćao s pijanke sa Fruške gore, slupao je i službenu „ladu“ - dodaje naš iz sremskomitrovačke policije.

Podređeni trpeli šikaniranjePojedini policajci kojima je Smajić bio šef kažu da su trpeli šikaniranje.- Ko god nije hteo da radi kako je on hteo i kako je njemu odgovaralo, bez obzira na to koliko su ti radnici bili dobri, smenjivao ih je na niža radna mesta - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track