PODGORICA: Uhapšena petorica napadača na učesnika Parade ponosa!

Okončana istraga

PODGORICA: Uhapšena petorica napadača na učesnika Parade ponosa!

Crna Hronika -
Privedeni se terete da su u ponedeljak uveče pretukli podgoričkog srednjoškolca, koji je dan ranije učestovao u prvoj gej parade u glavnom gradu Crne Gore

PODGORICA - Crnogorska policija uhapsila je pet osoba u Podgorici, koje su osumnjičene za napad na srednjoškolca koji je učestvovao na Paradi ponosa.

Uhapšeni su, kako je saopšteno iz policije, osumnjičeni da su kasno sinoć pretukli podgoričkog srednjoškolca, koji je dan ranije učestovao u prvoj gej parade u glavnom gradu Crne Gore.

Iz LBGR Foruma progres ranije danas je saopšteno da je pretučeni srednjoškolac zadobi lakše telesne povrede, a napadnut je ispred zgrade u kojoj živi.

“Radi se o mladiću koji nije LGBT osoba, inače jedinom podgoričkom srednjoškolcu koji je je javno prisustvovao i podržao prajd”, naveli su iz Foruma progresa i dodali da zbog sigurnosti mladića ne mogu saopštavati više detalja o napadu.

U Podgorici je u nedelju održana prva Parada ponosa, a događaj je protekao u znaku ogromnih mera policijskog obezbeđenja, kao i žestokih sukoba policije sa protivnicima gej parade, da bi učesnici povorke na kraju bili evakuisani iz centra grada.

U neredima povodom prve gej povorke u glavnom gradu Crne Gore povređeno je 20 policajaca, a privedeno je 60 izgrednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track