NEZADOVOLJSTVO: Slovenac zbog duga ubio oca i sina pa presudio sebi!
Foto: Tanjug

Težak zločin potresao Sloveniju

NEZADOVOLJSTVO: Slovenac zbog duga ubio oca i sina pa presudio sebi!

Crna Hronika -
Milivoj Čuk iz Maribora upucao pištoljem svog poslodavca Abedina Šalju (55) i njegovog sina Gzima (28) jer mu nisu dali nekoliko plata, a onda presudio sebi

MARIBOR - Tragedija.

Slovenac Milivoj Čuk ubio je iz pištolja svog direktora Abedina Šalju (55) i njegovog sina Gzima (28) u Aljaževoj ulici u Mariboru, gde se nalaze prostorije građevinskog preduzeća „Fosor“, a zatim je i sebi oduzeo život.

Do zločina je došlo nakon rasprave o novčanom dugu, a iz firme je uspela da pobegne sekretarica i tako se spase.

Firma Abedina Šalje, koji je albanskog porekla, zapala je u finansijske probleme, zbog čega nije bila u mogućnosti da isplati plate zaposlenima.

Tako je Milivoj Čuk godinu dana bio na prinudnom odmoru.

Međutim, prema izjavama zaposlenih, Šalja je bio pošten čovek i Milivoju je dug vratio tako što mu je dao automobil. Zbog toga su svi bili u šoku zbog stravičnog zločina koji je uzdrmao mali slovenački grad, a koji je počinio Milivoj.

Na mestu zločina vlasti su najpre zatekle dva tela s ranama od metaka, pa se strahovalo da je ubica još na slobodi. Međutim, ubrzo se ispostavilo da je napadač izvršio samoubistvo. Inače, u neposrednoj blizini mesta na kojem se dogodila pucnjava nalazi se nekoliko vrtića i škola, dom zdravlja i starački dom. Policija je neko vreme nakon ubistva potpuno zatvorila Aljaževu ulicu.

Firma izgubila 200.000 evra

Firma „Fosor“ u Mariboru, u kojoj se dogodilo dvostruko ubistvo i samoubistvo, godinu dana je imala blokirane račune zbog gubitka većeg od 200.000 evra, pa je tako ubica sve to vreme bio na prinudnom odmoru.

U građevinskom preduzeću je 2011. godine radilo 50 radnika, prošle godine 28, a prema poslednjim podacima sada u njoj radi nešto više od deset ljudi. Svi ti radnici ostali su bez posla i plate, a direktor Abedin Šalja se na sve načine snalazio da ih isplati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track