SLUČAJ KONTRAST: Požar u diskoteci izazvale prskalice!

Suđenje u Novom Sadu

SLUČAJ KONTRAST: Požar u diskoteci izazvale prskalice!

Crna Hronika -
Radmilac je izneo i primedbe na rad timova veštaka i zbog njihovih propusta se ne može doći do odgovora na važna pitanja jer sudski veštaci nisu dokumentovali istražne radnje

NOVI SAD - Suđenje za tragediju u Diskoteci „Kontrast“ od koje je prošlo godinu i po dana, dobija novu dimenziju u kojoj se odstupa od izveštaja sudskih veštaka, prema kojem su požar izazvali kratki spojevi na električnim instalacijama usled mehaničkog oštećenja izolacije.

Na osnovu izveštaja stručnog savetnika Dragana Radmilca, požar su najverovatnije izazvale prskalice koje su korišćene kobne noći.

Radmilac je izneo i primedbe na rad timova veštaka i zbog njihovih propusta se ne može doći do odgovora na važna pitanja.

On je pojasnio da sudski veštaci nisu dokumentovali istražne radnje u postupku precizirajući da nije opisan način uzimanja kablova, kao i drugih detalja na osnovu kojih se ne može utvrditi uzrok požara.

Podestimo da se u nalazima timova Nacionalno-kriminalističkog centra i Instituta za preventivu navodi se da su uzrok požara bili kratki spojevi na instalacijama.

Prisustvo stručnog savetnika je novina prema novom Zakonu o krivičnom postupku, a njega je u ovom postupku angažovala odbrana okrivljenog Slaviše Stanišića, zakupca diskoteke.

Inače, optužnica vlasnika, zakupce i električara tereti za izazivanje opšte opasnosti i opšte sigurnosti za požar u kojem je život izgubilo šestoro mladih ljudi.Suđenje u Višem sudu nastavlja se ove i sledeće nedelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track