TUŽILAŠTVO: Pokrenuta istraga protiv predsednika opštine Kovačica Miroslava Krišana

Uvećali vrednost ugovorenog posla

TUŽILAŠTVO: Pokrenuta istraga protiv predsednika opštine Kovačica Miroslava Krišana

Crna Hronika -
Krišan se sumnjiči da je bez sprovedenog postupka javnih nabavki zaključio i u ime opštine Kovačica potpisao ugovor sa preduzećem AD "Vojvodinaput" iz Pančeva izvođenju radova na izradi ulica ukupan iznos od 320 miliona dinara

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv predsednika opštine Kovačica Miroslava Krišana, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Istraga je pokrenuta i protiv direktora privrednog društva AD "Vojvodinaput" iz Pančeva Milivoja Durkovića i rukovodioca grupe gradnje ovog preduzeća iz Pančeva, Vladana Vidića.

Prema navodima Tužilaštva, Krišan se sumnjiči da je bez sprovedenog postupka javnih nabavki zaključio i u ime opštine Kovačica potpisao ugovor sa preduzećem AD "Vojvodinaput" iz Pančeva od 28. avgusta 2008. o "izvođenju radova na izradi ulica u naseljenim mestima opštine Kovačica za ukupan iznos od 320 miliona dinara".

Krišan se sumnjiči da je prihvatio ponudu koju je prethodno sačinio i potpisao Vidić, tvrdi Tužilaštvo i sumnjiči Durkovića, koji je i sam potpisao ugovor, da su po njegovomb nalogu cene "po svim pozicijama uvećane za 25 odsto u odnosu na formirane cene po tržišnim uslovima".

Time je, prema navodima Tužilaštva, neosnovano uvećana stvarna vrednost ugovorenog posla za 80 miliona dinara.

Posle toga, Fond za kapitalna ulaganja AP "Vojvodina" je izvršio plaćanje, napominje Tužilaštvo, koje sumnjiči Krišana da je na taj način privrednom društvu AD "Vojvodinaput" protivpravno pribavio 80 miliona dinara i time oštetio Fond.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja