ARILJE: Ukrali trafo pod naponom od 10.000 volti!

Lopovi izveli neverovatan poduhvat

ARILJE: Ukrali trafo pod naponom od 10.000 volti!

Crna Hronika -
Pod okriljem mraka kradljivci sa bandere skinuli trafo težak oko 500 kilograma, izvadili iz njega 150 kilograma bakra i nestali

ARILJE – Stručnjaci!

Lopovi sa zamašnim stručnim znanjem, izveli su tokom noći izmedju srede i četvrtka u selu Drgojevac kraj Arilja gotovo – neverovatan poduhvat. Sa stuba visokog najmanje pet metara skinuli su trafo težak 500 kilograma, snage 250 kilovata, koji je bio pod naponom od 10.000 volti, iz trafoa su izvukli oko 150 kilograma bakra i nestali!

Trafo je služio za napajanje strujom hladnjače kapaciteta oko 200 tona maline u ovom selu.

- Lopovi su pod okriljem mraka najpre isekli zaključani rastavljač, otkačili žice pod naponom, onda su sa bandere skinuli trafo na zemlju, tu su trafo rastavili i izvadili bakar. Bio sam dan ranije kod hladnjače, sve je bilo u redu, kad sam jutros došao, nisam mogao da verujem svojim očima šta vidim... Delove trafoa koji im nisu bili zanimljivi bacili su okolo, po malinjaku – ispričao nam je juče vlasnik hladnjače u Dragojevcu, Jevto Raković.

Sreća u nesreći je pa je malina iz hladnjače rasprodata pre desetak dana.

- Trafo sam platio 5.500 evra, plus PDV. Jutros sam razmišljao da srušim čitavu hladnjaču u kojoj je tokom sezone radilo dvadesetak ljudi, nego, praznik je, Sveti Luka, pa sam odustao...Stub sa trafoom je tik uz hladnjaču, pored asfalta, blizu je i komšiluk, i ništa od toga nije sprečilo lopove da ovo urade – rezignirano kaže Raković.

Kilogram otpadnog bakra košta 500 do 550 dinara, pa su lopovi stručnjaci u ovom poduhvati imali ćar od oko 700 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track