NAGODBA: Bajković ne ide u zatvor, plaća odštetu pešaku
Foto: Dragan Kadić

Golman Crvene zvezde sklopio sporazum s tužilaštvom

NAGODBA: Bajković ne ide u zatvor, plaća odštetu pešaku

Crna Hronika -
Milorad Đ. (53), koji je povređen u udesu koji je izazvao Boban Bajković (28), složio se da golman plati 100.000 dinara umesto da ide na odsluženje kazne

BEOGRAD - Humanitarac!Golman Crvene zvezde Boban Bajković (27) sklopio je juče nagodbu da neće krivično odgovarati za saobraćajni udes koji je izazvao, već će 100.000 dinara uplatiti u humanitarne svrhe, potvrđeno je za Kurir u Prvom osnovnom tužilaštvu.Udes u UstaničkojPodsetimo, poznati fudbaler 3. jula prošle godine naleteo je „alfom“ na Milorada Đ. iz Novog Bečeja, koji je pokušavao da pređe Ustaničku ulicu. U trenutku nesreće Bajković je iz sporedne ulice skretao u Ustaničku i na semaforu je bilo zeleno svetlo i za njega i za pešaka.Golman je juče došao u Palatu pravde da bi sporazum bio konačno i potpisan.- Pre sklapanja sporazuma o oportunitetu u Prvom osnovnom tužilaštvu saslušani su i Bajković i Milorad Đ., koji je u udesu teško povređen. Iako po novom zakonu oštećeni ne mora da se saglasi s nagodbom, on je pristao na to da Bajković uplati novac umesto da sedne na optuženičku klupu - kaže sagovornik Kurira.Kako navodi, iako je običaj da se novac uplati nekoj instituciji, ovog puta će otići čoveku koji je u udesu teško povređen.Nije bio pijanKako je Kurir pisao, Bajković je inicirao sklapanje sporazuma s tužilaštvom još pre nekoliko meseci.- Prvo osnovno tužilaštvo pristalo je na sporazum, s obzirom na to da je Bajković, iako kriv, za nesreću imao brojne olakšavajuće okolnosti na svojoj strani. On nije imao alkohola u krvi, nije vozio brzo, a na semaforu je i za njega bilo zeleno svetlo za skretanje - kaže sagovornik Kurira.Kako objašnjava, da nije sklopljena nagodba, Bajkoviću bi se sudilo, s obzirom na to da je zeleno svetlo bilo i za pešake, pa je golman bio u obavezi da propusti Milorada Đ.- Bajković se i ranije raspitivao i brinuo o zdravlju Milorada Đ., pa on i nije bio zainteresovan da ga krivično goni - kaže izvor Kurira.

Dobro prošao... Boban Bajković
Dobro prošao... Boban Bajković

Ostao na uviđaju... Bajković u policijskim kolima nakon udesa
Ostao na uviđaju... Bajković u policijskim kolima nakon udesa

Poznati koji su se nagodilimart 2012 - Spisateljica Biljana Srbljanović uplatila je 200.000 dinara u humanitarne svrhe pošto je obustavljen krivični postupka protiv nje zbog posedovanja kokaina.n novembar 2012 - Nebojša Pavlović, bivši dečko nekadašnje voditeljke „Granda“ Ljubinke Bube Dobrosavljev, uplatio je 150.000 dinara jer ju je udario.n februar 2013 - Muhamed Jusufspahić, muftija Islamske zajednice Srbije, uplatio je 50.000 dinara u dobrotvorne svrhe zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je povređena K. A.

Bajković zadovoljanGolman Crvene zvezde rekao je juče da je zadovoljan nagodbom koju je postigao s tužilaštvom, ali i s Miloradom Đ.- Završili smo to kao ljudi, dogovorili smo se. Ostajemo prijatelji, to je najvažnije - rekao je Bajković za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track