HAŠKI TRIBUNAL: Vekarić i Vitorović saslušali Milana Lukića!

Osuđen za doživotnu robiju

HAŠKI TRIBUNAL: Vekarić i Vitorović saslušali Milana Lukića!

Crna Hronika -
Saslušanjem Lukića presedavao je sudija Haškog tribunala Bakone Moloto, ali se ne precizira povodom kog postupaka i na koje okolnosti je uzet iskaz od Lukića

BEOGRAD - Zamenici srpskog tužioca za ratne zločine saslušali su vođu paravojne formacije „Osvetnici" Milana Lukića u Haškom Tribunalu, saopštilo je to tužilaštvo.

Saslušanje Lukića, koji je u Hagu osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ratnih zločina u Višegradu, obavili su zamenici tužioca Bruno Vekarić i Mioljub Vitorović u skladu sa pravilima postupka tog suda.

Saslušanjem Lukića presedavao je sudija Haškog tribunala Bakone Moloto, navodi se u saopštenju ali se ne precizira povodom kog postupaka i na koje okolnosti je uzet iskaz od Lukića .

Žalbeno veće Haškog tribunala potvrdilo je krajem prošle godine doživotnu kaznu zatvora vođi paravojne formacije „Osvetnici“ Milanu Lukiću zbog zločina u Višegradu po;etkom devedesetih godina, a njegovom rođaku Sredoju Lukiću sa 30 godina zatvora smanjilo na 27.

U saopštenju tužilaštva se dodaje da se tužilac za ratne zločine Republike Srbije Vladimir Vukčević sastao u Hagu sa Glavnim tužiocem Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Seržom Bramercom uoči njegove posete Beogradu 5. novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track