TEŠANJ: Zaplenjeno 500 granata za prodaju teroristima!
Foto: Youtube

Pokušali da zavaraju policiju

TEŠANJ: Zaplenjeno 500 granata za prodaju teroristima!

Crna Hronika -
Granate za bestrzajne topove, kalibra 84 milimetra, pronađene u petak, nekoliko dana ranije dovezene su na lokaciju Trešnjev panj, jer su oni, koji su raspolagali tim oružjem, obavešteni da SIPA pretresa teren

BANJALUKA - Granate koje su pronađene na području opštine Tešanj bile su namenjene za prodaju i terorističke aktivnosti, a na tu lokaciju su donesene kako bi istražioci bili zavarani.

Granate koje su u petak pronađene imaju, kako se navodi, direktnu vezu sa naoružanjem koje je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u julu našla na području ove opštine u mestu Kaloševići, što je najveća količina naoružanja pronađena od rata.

"Oko 500 granata za bestrzajne topove, kalibra 84 milimetra, pronađenih u petak, nekoliko dana ranije dovezeno je na lokaciju Trešnjev panj, jer su oni, koji su raspolagali tim oružjem, obavešteni da SIPA pretresa teren", rekao je izvor blizak istrazi u ovom predmetu.

On je dodao da jedna granata košta oko 1500 evra, da je oružje švedskog porekla i ima veze sa naoružanjem pronađenim na području tešanjske opštine pre nekoliko meseci.

"Te granate su sa jedne lokacije, gde su bile uskladištene i sakrivene, premeštene na drugu da bi se zavarali istražioci", objasnio je.

Na području lokaliteta Trešnjev panj, u opšini Tešanj, prema preliminarnim procenama, otkriveno je 500 granata kalibra 84 milimetra za bestrzajni top, saopštila je SIPA u petak i navela da pronađeno oružje može da se dovede u vezu sa onim koje su pronašli u selu Kaloševići na teritoriji iste opštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track