PODIVLJAO: Oteo automobil, pa se sudario s policajcima

Nenad J. (25) uhapšen zbog krađe i udesa

PODIVLJAO: Oteo automobil, pa se sudario s policajcima

Crna Hronika -
Nasilnik je ukradenim „golfom 2“, dok je preticao preko pune linije, udario u policijski „punto“ koji je išao ispred njega; Nenad J. i dva policajca, srećom, nisu teže povređeni

NIŠ - Okretali se po putu!Nenad J. (25) iz merošinskog sela Baličevac ukrao je „golf 2“ od komšije Stefana Ristića (20), da bi nekoliko minuta kasnije njime udario u policijski „punto“ i povredio dvojicu policajaca. Kradljivac je i sam povređen u udesu, a uhapsila ga je patrola policije koja je došla na poziv nastradalih kolega. Njemu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, a mladi Stefan Ristić je zbog preživljene traume završio kod neuropsihijatra.Vraćao se iz diskotekeU niškoj policiji navode da je Nenad J. uhapšen zbog sumnje u tešku krađu i ugrožavanje javnog saobraćaja.- Nakon što je ukrao vozilo, osumnjičeni je krenuo ka Nišu. Na mestu zvanom Breštjanska petlja naišao je na policijsko vozilo, koje se kretalo ispred njega. Pretičući preko pune linije, udario je u levu stranu policijskih kola. Od siline udarca policijski „fijat punto“ se nekoliko puta okrenuo oko svoje ose. Policajci su zadobili kontuzije glave, grudnog koša, ramena i nogu. Slične povrede pretrpeo je i osumnjičeni, koji je ubrzo uhapšen. Svi su pregledani u niškom Kliničkom centru - kaže Kurirov izvor iz policije.Stefan Ristić, čiji je automobil Nenad J. ukrao, kaže da je preživeo traumu zbog svega što mu se desilo.- Morao sam da se obratim neuropsihijatru, koji mi je dao lekove za smirenje. Mnogo sam se potresao i zbog auta, Nenad ga je potpuno uništio - kaže Ristić.On ističe da je Nenada J. primio u vozilo jer ga se plašio.- Vraćao sam se kolima iz diskoteke u Merošini kad je stao ispred mene i preprečio mi put. Nisam imao kud, morao sam da ga primim jer nije hteo da se skloni. Kazao mi je da se i on vraća kući u Baličevac i tražio da ga povezem. Međutim, kad smo došli do seoske prodavnice, naredio mi je da izađem iz kola - kaže Ristić.Trčao za kolimaMladić je pokušao da mu se suprotstavi.- Rekao sam mu da on treba da izađe, a on me je zgrabio, otvorio vrata i izbacio me na put. Nagazio je gas i uputio se ka Merošini. Trčao sam za njim koliko su me noge nosile, nadajući se da će se zaustaviti, ali uzalud. Peške sam išao tri kilometra do policijske stanice u Merošini i prijavio krađu - priča vlasnik „golfa“ i ističe da Nenada J. zna kao problematičnog momka.

„Golf“ potpuno uništen... Stefanova majka i tetka
„Golf“ potpuno uništen... Stefanova majka i tetka

Preživeo traumu... Stefan Ristić
Preživeo traumu... Stefan Ristić

Sreća što ga je izbacio iz kolaStefanova porodica oporavlja se od preživljenog šoka nakon saznanja da je mladić mogao da pogine.- Samo njega imam, a rodila sam ga tek posle šest godina braka. Da mu se nešto desilo, to ne bih preživela. Prava je sreća što je taj momak Stefana izbacio iz kola, da je ostao u njima, mogao je da pogine. Žao mi je i tih policajaca, oni su nam komšije, ali moj sin nije ništa kriv - kaže Stefanova majka Radica.

Osuđivan zbog drogeKako saznajemo, Nenad je na policijskom saslušanju izjavio da se ne seća ničeg što se desilo jer je bio pijan. Policija je potvrdila da nasilnik čak nema ni vozačku dozvolu. Inače, on je ranije dva puta osuđivan zbog posedovanja narkotika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track