ČEDINA JELENA O NAPADU U SEGEDINU: Poskakali su na nas kao majmuni

Supruga lidera LDP svedočila o napadu

ČEDINA JELENA O NAPADU U SEGEDINU: Poskakali su na nas kao majmuni

Crna Hronika -
Dunjić se uneo Čedomiru u lice, a onda ga je udario. Tada su ostali navijači skočili na njega i krenuli da ga biju, izjavila Jelena Jovanović

BEOGRAD - Jedni tukli, drugi sprečavali.- Velibor Dunjić se uneo Čedomiru u lice. Rekao mu je da nije dobrodošao, a navijači Crvene zvezde poskakali su kao majmuni! Dunjić je tada udario mog supruga, a onda su ostali krenuli da kidišu na Čedomira i da ga biju. Neki navijači su pokušavali da zaustave taj čopor!Čedo, plati ručakOvako je u utorak svedočila Jelena Jovanović, supruga lidera LDP, na suđenju optuženim vođama Zvezdinih navijača Veliboru Dunjiću i Leu Petroviću, koji se terete da su 17. aprila 2013. u restoranu u Segedinu napali Čedomira Jovanovića i njegove prijatelje.- Planirali smo da idemo u Segedin da gledamo vaterpolo utakmicu. Svratili smo u neku čardu koja je izlazila na jezero. Čedomir i ja smo prvi ulazili, a za nama su išli naši prijatelji. Unutra su bili navijači Crvene zvezde i čim smo ušli, neko je dobacio: „Gde si, Čedo, plati piće, ručak...“. Čedomir im je odgovorio: „Brzo jedite, utakmica uskoro počinje“. Jedan od navijača mu je i prišao i oni su se pozdravili - rekla je Jovanovićeva.Međutim, kad su nastavili dalje, naleteli su na drugu grupu navijača.- Jedan od njih bio je neuredan, mastan, prljav, s dugačkom kosom. Bio je odvratan, a vidim da se sada umio i uljudio - prepoznala je ona u sudnici optuženog Lea Petrovića i nastavila da opisuje šta se dogodilo.Prodao si Kosovo- Taj navijač, čula sam da ga zovu Leo, Čedomiru je psovao oca i majku... Taman što su ga drugovi smirili, Dunjić je nadrealno preskočio neke stolove i uneo se Čedomiru u lice - ispričala je ona i istakla da je Dunjićev skok preko stolova izgledao „baš animalno“.- Rekao mu je da nije dobrodošao jer je prodao Kosovo i braću Srbe. U tom trenutku skočili su i ostali prisutni navijači i tada je Dunjić udario Čedomira i svi su nasrnuli na njega - ispričala je Jelena. Supruga lidera LDP objasnila je kako je s njihovim zajedničkim prijateljem pokušala da spase muža.- Bacila sam se zajedno s Dejanom Piljom preko Čedomira i pokušavali smo da ga izvučemo. Dok smo izlazili sa splava, Dunjić je držao Čedomira za majicu, a na nas su nasrtali ostali navijači. Dunjić mi je, misleći da ga ja držim, u jednom trenutku rekao: „Skloni s mene ruke, kurvetino jedna!“ - ispričala je Jelena Jovanović.Osim nje, juče su svedočili i prijatelji porodice Jovanović koji su tog dana bili u restoranu.

Napali ga huligani...Čedomir Jovanović
Napali ga huligani...Čedomir Jovanović

Optužen... Velibor Dunjić
Optužen... Velibor Dunjić

Rambova žena podrška, Dunjićev otac zaplakaoOsim navijača Crvene zvezde, na jučerašnje suđenje došla je i Sanja Bujošević, supruga Nenada Bujoševića Ramba (41), osuđenog na 35 godina zbog zločina na Ibarskoj magistrali i ubistva Ivana Stambolića. U publici je bio i Veliborov otac Milorad Dunjić, koji je zaplakao kad je njegovom sinu ponovo odbijen zahtev za puštanje iz pritvora.

Udarali su me, bacali, šutiraliSrđan Ćešić, koji je brutalno pretučen u Segedinu, ispričao je da je Velibor Dunjić prvi udario Čedomira Jovanovića, ali da su neki navijači pre incidenta smirivali druge govoreći im: „Pustite čoveka, došao je sa ženom“.- Kad je tuča počela, ja sam se zaleteo i odgurnuo nekoliko navijača sa Čedomira. Međutim, dohvatili su me i počeli da me udaraju, bacaju, šutiraju. Nisam video ko to radi jer sam se savio - rekao je Ćešić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track