ČAČAK: Tužilaštvo odbilo prijavu policajca koji je tužio samog sebe!

ogorčen na odluku

ČAČAK: Tužilaštvo odbilo prijavu policajca koji je tužio samog sebe!

Crna Hronika -
Policajac Dejan Tadić je ocenio da je ovo dokaz da tužilaštvo primenjuje dvostruke aršine kada je u pitanju pojedinac i kada je u pitanju veliki sistem kakav je policija

ČAČAK- Tužilaštvo Osnovnog suda u Čačku odbilo je prijave koje je suspendovani saobraćajac Dejan Tadić podneo protiv sebe i vrha čačanske policije zbog čijeg insistiranja, kako navodi, nije kažnjavao pijane vozače, potvrđeno je u tom sudu.

Tadić koji je je suspendovan pre nekoliko meseci iz policije i protiv koga se vodi sudski postupak jer nije kaznio vozača sa 0,31 promila alkohola u krvi, podneo je krivične prijave protiv sebe, kolega i vrha čačanske policije koji su - kako je rekao - često insistirali da ne kažnjava pijane vozače što je on i činio.

Tužilaštvo je odbilo Tadićeve prijave koje se odnose "na hiljade istih i sličnih prekršaja koja su počinili on i njegove kolege, često i na nagovor policijskih starešina". Povodom odluke tužilaštva, Tadić je ocenio da tužilaštvo "primenjuje dvostruke aršine", i izjavio da traži od ministra pravde Nikole Selakovića da se oglasi.

Ovo je dokaz, kako je rekao, da tužilaštvo primenjuje dvostruke aršine kada je u pitanju pojedinac i kada je u pitanju veliki sistem kakav je policija.

"Tražim od ministra da mi to objasni jer tužilaštvu sam dostavio jasne dokaze koji nesumnjivo govore da sam i ranije činio iste, pa i teže prekršaje, kao i ostale kolege, a dešavalo se često da po nalogu nekog od starešina puštamo vozače uz opomenu i za mnogo teže prekršaje u saobraćaju", rekao je Tadić.

Sindikat policajaca u Čačku juče je kritikovao suspendovanog saobraćajca i ocenio da Tadić izjavama i tužbom "vrši pritisak na pravosudne organe, narušava ugled čestitih profesinalaca i vređa dostojanstvo građana".

"Ovakav pokušaj našeg kolege Tadića je nekorektan i pokušaj da se diskredituju policajci koji svoj posao obavljaju profesionalno i zakonito, rukovodeći se samo interesima bezbednosti građana. Postavlja se pitanje zbog čega Tadić ranije nije izneo svoja saznanja o nezakonitim postupanjima ili ih prijavio nadležnim organima direkcije policije, navodi se u saopštenju sinidkalne grupe policijske uprave Čačak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track