IŽIVLJAVANJE: Bagzijeve gorile unakazile mi sina

Čuvari pokajnika gori od kriminalaca

IŽIVLJAVANJE: Bagzijeve gorile unakazile mi sina

Crna Hronika -
Policajci koji čuvaju Milenkovića brutalno pretukli Borisa Paunovića (19) iz Bečmena samo zato što im je pretekao kolonu

BEOGRAD - Divlji zapad!Incident koji se dogodio u blizini aerodroma „Nikola Tesla“, kad su pripadnici obezbeđenja svedoka-saradnika Dejana Milenkovića Bagzija napali i fizički se obračunali sa dvojicom prijatelja Ljubiše Buhe Čumeta, nije prvi u kojem su učestvovali Milenkovićevi čuvari. Pukla mu bubna opnaPrema saznanjima Kurira, Bagzijevi policajci iz Jedinice za zaštitu svedoka poznati su po bahatosti u Surčinu, a nji hovu brutalnost najviše je osetio Boris Paunović (19) iz Bečmena, koga su nasred ulice maltretirali i tukli samo zato što je pretekao njihova dva džipa!Prema rečima Borisovog oca Gorana, ovaj incident se dogodio u martu 2012. godine, ali do sada o tome niko nije smeo da piše.- Bagzijevo obezbeđenje išlo je centrom Surčina, ka Jakovu. Moj sin ih je pretekao, a oni su ga pojurili, presreli i izvukli ga iz kola. Oborili su ga i uperili u njega „heklere“ i pištolje! Boris nije znao šta se dešava jer niko od njih nije pogazao legitimaciju, niti su rekli da su policajci. Zatim su se iživljavali na njemu, tukli ga, a od jednog od tih udaraca pukla mu je bubna opna - kaže Goran Paunović.Nakon iživljavanja, policajci su oterali mladića.- Boris je došao kući, ali nije rekao šta je doživeo jer se plašio da mu se policajci ne osvete ako neko iz porodice prijavi slučaj. Verovatno se za prebijanje ne bi ni saznalo da ga nije toliko bolela glava da više nije mogao da izdrži. Na kraju mi je sve ispričao. Odmah sam otišao u policiju i prijavio šta se desilo. Tad još nismo znali da je to bilo obezbeđenje Dejana Milenkovića, čuli smo tek kasnije - priča Paunović.Međutim, čim je saznalo za prijavu, Bagzijevo obezbeđenje je počelo da zastrašuje Paunoviće!Zastrašivanja- Počeli su da nam obilaze kuću džipovima, da kruže oko nas i netremice nas posmatraju. Prišao sam jednom od njih i rekao mu: „Neko iz takvog auta je tukao moje dete“. On je odgovorio da nema pojma o čemu pričam. Otišli su, a posle toga su protiv mene podneli krivičnu prijavu zbog napada na ovlašćeno službeno lice! Policija je došla kod mene kući i trajno oduzela mojoj supruzi pištolj za koji ima dozvolu - priča otac mladića.Nakon svega policija je 6. aprila prošle godine Drugom osnovnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv pripadnika Jedinice za zaštitu. Prijava je prosleđena tužilaštvu, ali portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić juče nije odgovorio na pitanje Kurira dokle se stiglo s postupkom.

Stevan Petošević i Veljko Pejatović
Stevan Petošević i Veljko Pejatović

Novi napad na Petoševića!Stevan Petošević (34), koji je bio akter obračuna u blizini aerodroma „Nikola Tesla“, ponovo je bio na meti čuvara Jedinice za zaštitu svedoka.- U utorak oko 16 sati krenuo sam ka Dobanovcima jer sam pozvan u policiju da dam iskaz o svemu što se dogodilo kod aerodroma. Međutim, dok sam prilazio semaforu, moj automobil obišla je kolona u kojoj je bio BMW, isti kao onaj iz kojeg su policajci izašli kod aerodroma i napali mene i mog prijatelja - ispričao je Petošević i objasnio da je džip iznenada stao ispred njega.- Naglo je krenuo u rikverc, očigledno s namerom da me udari. Na sreću, uspeo sam da smotam desno i pobegnem ka Dobanovcima - kaže za Kurir Petošević i navodi da sumnja da su policajci verovatno namerno želeli da isprovociraju novi incident.

Izazvali sudarMilenkovićevo obezbeđenje izazvalo je incident i u oktobru 2011.- Tad su policajci iz Bagzijeve pratnje izazvali sudar zbog bahate vožnje. Takođe, meštani Surčina žalili su se više puta na njihovu divljačku vožnju po ulicama ovog naselja dok jure decu svedoka-saradnika, koja voze motore iako nemaju dozvole - kaže izvor iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track