TRAGEDIJA U RIJECI: Uhapšena majka devojčice otrovane antidepresivima

Toksikološke analize u toku

TRAGEDIJA U RIJECI: Uhapšena majka devojčice otrovane antidepresivima

Crna Hronika -
Istraga je pokrenuta zbog uslova u kojima je devojčica nađena u stanu, kao i činjenice da je u trenutku kad je majka pozvala pomoć ona bila mrtva već dvadeset sati

RIJEKA - Majka devojčice koja je umrla od trovanja antidepresivima uhapšena je i privedena na kriminalističko istraživanje, pod sumnjom za teško ubistvo deteta.

Službeni rezultati toksikoloških veštačenja, koji bi trebalo da potvrde uzrok smrti dvogodišnje devojčice iz Rijeke još nisu objavljeni, ali je riječki pre dva dana objavio nezvanične informacije da je devojčica u organizmu imala veću količinu lekova, antidepresiva, isključivo za odrasle.

Iako je obdukcija pokazala da nije bilo tragova nasilja, opsežna istraga je pokrenuta zbog uslova u kojima je devojčica pronađena u stanu, kao i činjenice da je u trenutku kad je majka pozvala pomoć ona bila mrtva već dvadeset sati.

Ova porodica je već neko vreme bila pod nadzorom Centra za socijalni rad, i to na zahtev oca deteta koji je, iako i sam u teškom stanju zbog bolesti zavisnosti, uvideo da detetu treba pomoć zbog uslova u kojima živi i psihičkog stanja majke. Devojčicu su mrtvu u stanu pronašli lekari Hitne pomoći koji su došli na poziv majke.

Zbog smrti devojčice pokrenuta je istraga i protiv socijalne radnice, ali u riječkom Centru za socijalni rad kažu da o istrazi nemaju saznanja, a potvrdili su da su ranije imali intervencija u ovoj porodici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track