NEZAPAMĆENO U NOVOM PAZARU: Nastavnik šutnuo učenika u glavu!

Nasilje u školama

NEZAPAMĆENO U NOVOM PAZARU: Nastavnik šutnuo učenika u glavu!

Crna Hronika -
Prema rečima dečakove majke Senade L., nastavnik A. R. je njenog sina (12) udario nogom jer su se on i drug iz klupe igrali laserom

NOVI PAZAR - Da se istraži!Senada L. iz sela Rajčinovići kod Novog Pazara policiji je prijavila da je njenog dvanaestogodišnjeg sina K. L., učenika sedmog razreda osnovne škole u susednom selu Dojeviće, nasred časa nogom u glavu udario nastavnik A. R., saznaje Kurir. Majka učenika policiji je odnela i lekarsko uverenje u kojem, prema njenim rečima, stoji da je K. L. zadobio lakše povrede i da ima ogrebotinu iznad oka.Isterao ga sa časaSenada L. u razgovoru za Kurir kaže da se incident dogodio prošle srede, pred početak drugog časa.- Moj sin, kako mi je ispričao, imao je igračku - laser, i pre početka časa igrao se s drugom. Igrali su se između sebe, nisu laser uperili u drugu decu, ni po učionici. Kad je nastavnik ušao u učionicu, krenuo je ka mom sinu i upitao ga: „Hoćeš li da te udarim?‘‘ Sin se okrenuo ka njemu, a on ga je, dok je sedeo, udario nogom u glavu, preko oka! Onda ga je isterao sa časa, iako mu je potekla krv od ogrebotine iznad oka - priča dečakova majka Senada L.

Prema njenim rečima, K. L. se kasnije vratio na druge časove, a kad se po podne vratio kući, ispričao je šta mu se dogodilo. Senada je nakon toga s lekarskim uverenjem slučaj prijavila policiji. Majka dečaka ističe da joj je dete uznemireno i da je nastavnika prijavila jer se plaši šta bi drugi put mogao da uradi njenom sinu.- To sam uradila i da bih sprečila da možda neko drugo dete strada od njega. Celo odeljenje, 24 đaka, videlo je šta se dogodilo. Ljudi iz škole dolazili su kod nas i do detalja sam im ispričala šta mi je dete reklo kad je došlo iz škole. Nastavnik nije dolazio niti je zvao telefonom. Nadam se da će odgovarati zbog onoga što je učinio - kaže Senada L.Modrica iznad okaDirektor škole u selu Dojeviće Besim Adilović kaže da mu je nastavnik A. R. ispričao kako se učenik K. L. poslednjih meseci problematično ponašao, dok je nastavnik, prema rečima direktora, vredan i savestan radnik.- Po onome što se zna, nastavnik jeste dotakao dete nogom u predelu glave. Nije bilo krvarenja, a ja sam detetu u četvrtak video manju modricu iznad desnog oka. Obavio sam razgovor i sa stričevima deteta jer mu je otac u Austriji - rekao je Adilović.

http://www.youtube.com/watch?v=yHDZEEWv8ZI
Vanredno stanje... Škola u selu Dojeviće
Vanredno stanje... Škola u selu Dojeviće

Nastavniku preti suspenzijaDirektor Adilović kaže da je odmah tražio pisane izjave učenika i nastavnika.- Sutra je u školi novi sastanak, na kojem će biti učenik s roditeljem, pedagog, psiholog, razredni starešina i sekretar škole, a posle toga biće urađeno sve kako zakon nalaže. Sledi disciplinski postupak protiv nastavnika, verovatno će biti i suspendovan - kaže Adilović.

Hronologija /nasilni profesori/- 17. oktobar 2013 - Profesor istorije V. V. postavljen je za direktora beogradske OŠ „Marko Orešković“ iako je osuđen za tri krivična dela zlostavljanja učenika dok je ranije bio direktor - terao ih je da udaraju glavom u zid i međusobno se udaraju glavama.- 10. januar 2008 - Roditelji učenika II/1 Gimnazije u Leskovcu zatražili su suspenziju profesora hemije D. D. optuživši ga za ponižavanje i vređanje učenika, vulgarno izražavanje i neprimereno ponašanje prema devojčicama.- 6. april 2008 - Nastavnik geografije R. S. iz leskovačke osnovne škole „Vasa Pelagić“ suspendovan je s posla jer je u alkoholisanom stanju držao nastavu i šikanirao učenike. On je pijan došao na kraj četvrtog časa i, teturajući se, vređao i udarao decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track