PARAĆIN: Sudski pretres posle 13 odlaganja održan u bolnici!

Osumnjičeni investitor se branio ćutanjem

PARAĆIN: Sudski pretres posle 13 odlaganja održan u bolnici!

Crna Hronika -
Odluku da se pretres obavi u bolnici donela je predsednica suda, na moj predlog, predlog odbrane i tužioca", rekao je Simić

ĆUPRIJA - Predsednik Krivičnog veća Osnovnog suda u Paraćinu Radoslav Simić održao je pretres Velimiru Stamenkoviću iz Ćuprije, okrivljenom za teško delo protiv opšte sigurnosti, na Odeljenju urologije Opšte bolnice u Ćupriji, gde je optuženi smešten zbog zdravstvenih problema.

Pretres je održan u utorak, posle 13 odlaganja, a Stamenković se tereti da je pre devet godina, na objektu čiji je on bio investitor, radnika Sašu Ilića (28) iz Ćuprije udarila struja posle čega je ostao trajni invalid bez obe ruke koje su mu amputirane.

"Odluku da se pretres obavi u bolnici donela je predsednica suda, na moj predlog, predlog odbrane i tužioca", rekao je Simić.

Sa odlukom se složio i okrivljeni, koji se branio ćutanjem, i ja sam zakazao novi pretres za 10. decembra a okrivljenom je juče ukinut pritvor, dodao je Simić.

Prema rečima predsednika Krivičnog veća, Stamenković, koji je uhapšen 31. oktobra i tada mu je određen pritvor do 30 dana zatvora, do tada je "iz raznih razloga nije bio dostupan" radi saslušanja.

"Suđenje van suda nije uobičajeno, ali zakon to dopušta. Zakon kaže da se može suditi i u bilo kojoj zgradi, iz opravdanih razloga, na teritoriji tog Osnovnog suda. Opravdani razlozi su bili jer je ovaj čovek, koji je inače do juče bio u pritvoru, teško bolestan i u bolnici je.

On je praktično u pritvoru bio u bolnici.

Stražari Zatvora u Ćupriji 24 sata su bili uz njega", rekao je Simić. Stamenković odgovara za teško delo protiv opšte sigurnosti, dodao je Simić i podsetio na tragediju koja se dogodila na objektu u Ćupriji čiji je Stamenković bio investitor.

Tada je došlo do spoja sa dalekovodom a stradao je tada 19. godišnji Ilić. Ilić živi od socijalne pomoći jer ne može da naplati štetu dok se ne utvrdi krivica.Slučaj zastareva iduće godine u oktobru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja