UHAPŠENI PA PUŠTENI: Sprečen atentat na načelnika Sanskog Mosta!

Istraga počela SMS poruke

UHAPŠENI PA PUŠTENI: Sprečen atentat na načelnika Sanskog Mosta!

Crna Hronika -
Prema prvim informacijama, oni su planirali da podmetnu eksplozivnu napravu pod privatni ili službeni automobil načelnika Sanskog Mosta, a ako to ne uspe, rezervni plan je bio da podmetnu požar u njegovoj porodičnoj kući

BANJALUKA - Dve osobe su uhapšene jer su planirale atentat na načelnika Sanskog Mosta u BiH, ali su posle kriminalističke obrade pušteni na slobodu.

Predrag Urguz iz Ljubije kod Prijedora i Bojan Kalacun iz Tomine kod Sanskog Mosta, uhapšeni su zbog sumnje da su planirali atentat na načelnika Mustafu Avdagića.

Tužilac Unsko-sanskog kantona Sadeta Muhić rekla je da su osumnjičeni saslušani da bi se utvrdila ozbiljnost njihovih namera, a nije želela da govori o mogućim motivima napada, piše Glas Srpske.

List, prema nezvaničnim informacijama, navodi da je istraga pokrenuta pošto je nepoznata osoba poslala SMS poruku Avdagiću, u kojoj je tražila novac da bi mu otkrila informaciju o pripremanju navodnog atentata na njega.

"Tu poruku mu je najverovatnije poslao "Urguz, koga je navodno Kalacun angažovao da ubije Avdagića", kaže izvor blizak istrazi. Prema prvim informacijama, oni su planirali da podmetnu eksplozivnu napravu pod njegov privatni ili službeni automobil, a ako to ne uspe, rezervni plan je bio da podmetnu požar u njegovoj porodičnoj kući.

Izvor navodi da su razmatrali i mogućnost da nađu osobu iz Beograda koja bi pristala da za određeni iznos novca dođe u Sanski Most i ubije Avdagića, piše list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track