SUĐENJE STEFANU KARIĆU: Porodica Pavlović traži 150 miliona!

Služi kaznu u kućnom zatvoru

SUĐENJE STEFANU KARIĆU: Porodica Pavlović traži 150 miliona!

Crna Hronika -
Presuda kojom je delimično bio usvojen tužbeni zahtev Pavlovićkinih roditelja, a Kariću naloženo da plati samo sedam miliona dinara, ukinuta je odlukom Apelacionog suda zbog bitne povrede postupka

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu ponovo će u januaru razmatrati zahtev porodice Stanislave Pavlović koja traži od Stefana Karića 150 miliona dinara kao naknadu štete jer je 2005. godine izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je devojka teško povredjena.

Presuda kojom je delimično bio usvojen tužbeni zahtev Pavlovićkinih roditelja, a Kariću naloženo da plati samo sedam miliona dinara, ukinuta je odlukom Apelacionog suda zbog bitne povrede postupka, objavljeno je na Portalu suda.

Početak novog suđenja zakazan za 22. januar 2014. godine.

Inače Stefan Karić, koji je sin biznismena Sretena Karića, u kućnom zatvoru od jula ove godine služi kaznu od devet meseci na koju je osuđen zbog izazivanja te saobraćajke u kojoj je njegova saputnica Stanislava Pavlović ostala invalid usled teških telesnih povreda.

Karić je prvobitno bio osuđen na godinu (pravog) zatvora, ali mu je primenom Zakona o amnestiji kazna umanjena za četvrtinu.

Apelacioni sud je dva puta odbio molbu Karića da kaznu odsluži u svom stanu uz elektronski nadzor, a posle zahteva za zaštitu zakonitosti, po nalogu Vrhovnog kasacionog suda, u trećem razmatranju doneo je odluku da možže svoju kaznu da izdržžava u kući uz elektronsku narukvicu preko koje se prati njegovo kretanje.

Sin odbeglog biznismena Sretena Karića, optužženog za malverzacije sa kompanijom "Mobtel", osuđen je zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja učinjenog iz nehata, jer je 29. aprila 2005. godine, kada je imao 20 godina, vozio auto BMW brzinom od 148 kilometara na sat, u alkoholisanom stanju, udarivši u banderu na Dedinju.

Tom prilikom Pavlovićeva, koja je imala 10 godina više od njega, zadobila je teške telesne povrede.Vlasnik automobila je njegov rođak Bojan Karić.

Njegov otac Sreten Karić je, zajedno sa rođenim bratom Bogoljubom, u viššegodišnjem bekstvu i za njima je raspisana međunarodna poternica, jer su nedostupni pravosudnim organima, koji ih terete da su oštetili kompaniju "Mobtel" za višše desetina miliona evra dok su bili u njenoj upravljačkoj i vlasničkoj strukturi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track