Miletu Brežančiću određen kućni pritvor bez narukvice!

Sudija prihvatio zahtev advokata

Miletu Brežančiću određen kućni pritvor bez narukvice!

Crna Hronika -
Sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je pritvor zamenio merom zabrane napuštanja stana, ali bez elektronskog nadzora

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku "MB gas oil" Miletu Brežanciću osumnjičenom za davanje mita bivšem pomoćniku ministra Nebojši Janjiću i odredio da u daljem toku istrage bude u kućnom pritvoru, ali bez elektronskog nadzora.

Bežančić je u skladu sa tom odlukom prebačen iz Okružnog zatvora u Beogradu u svoj dom, ali mu neće biti stavljena elektronska narukvica oko noge.

Portparol suda Dušica Ristić precizirala je da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je pritvor zamenio merom zabrane napuštanja stana, ali bez elektronskog nadzora.Tom odlukom prihvatio je predlog Brežančićevih advokata Nemanje Govedarice i Dejana Dobrosaljevića za ukidanje pritvora i pored protivljenja tužilaštva za organizovani kriminal koje vodi istragu protiv Janjića i vlasnika "MB gasa".Brežančić je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu bio od hapšenja 2. oktobra.

Janjić je pušten iz pritvora 5. novembra. Istraga se protiv njih vodi zbog sumnje da je Janjić tokom 2009. i 2010. godine, dok je bio pomoćnik ministra Dulića, u dva navrata, primio poklon u novcu - ukupno 152.000 evra.

Novac mu je, kako se sumnja, poklonio Brežančić da bi objekti njegovog preduzeća dobili urbanističke i dozvole za izgradnju.Na taj način je, kako se sumnja, omogućeno da se uknjiži pravo svojine nad objektima u vrednosti od najmanje 10 miliona evra, što je iznos imovinske koristi za Brežančića i privrednog društva "MB Gas oil".

Janjić se tereti za krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, a Brežančić za davanje mita i podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja.

U oktobru prošle godine tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Janjića, Dulića i bivšeg direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka u vezi sa izdavanjem dozvole slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova, ali nije tražilo da im se odredi pritvor.

Protiv Janjića, Dulića i Drobnjaka u toku je dopuna istrage povodom tog slučaja, pošto je Apelacioni sud vratio optužnicu tužilaštvu za organizovani kriminal na doradu krajem juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track