UKINUT PRITVOR: Petar Matijević i Borislav Novaković na slobodi!

Malverzacije sa zemljištem

UKINUT PRITVOR: Petar Matijević i Borislav Novaković na slobodi!

Crna Hronika -
Viši sud u Novom Sadu prihvatilo je predlog branilaca da se pritvor ukine jer za njega nema osnova

NOVI SAD– Borislavu Novakoviću, bivšem direktoru Zavoda za izgradnju grada i funkcioneru DS, Petru Matijeviću vlasniku industrije mesa "Matijević", Vojislavu Gajiću vlasniku "Aleksandar gradnje", Zoranu Ćulum, bivšem direktoru„Aleksandar gradnje“, trenutno direktoru regionalnog centra Novi Sad Rajfajzen banke i Milanu Jozanovu, direktortoru IM „Matijević“, juče je Vanraspravno veće Višeg suda u Novom Sadu, na predlog istražnog sudije i pored protivljenja Tužilaštva, ukinut pritvor i oni će se dalje braniti sa slobode.

- Istraga još nije završena, privodi se kraju –izjavila je sudija Svetlana Tomić – Jokić, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

Oni su uhapšeni 24. septembra pod sumnjom da su mahinacijama sa građevinskim zemljištem na uglu Futoškog puta i Bulevara Evrope, na kojem je Gajić izgradio hotel "Holidej in", budžet Novog Sada oštetili za 136,6 miliona dinara, odnosno 1,3 miliona evra, kao i da je Matijeviću pribavljena protivpravna imovinska korist od 192,3 miliona dinara ili 1,8 miliona evra. Novaković i njegovih troje saradnika terete se da su 2010. propustili da Matijeviću oduzmu to zemljište, jer nije ispoštovan ugovor sklopljen 2007. godine. Gradnja nije ni počela u roku od tri godine, te je ZIG trebao da raskine ugovor i raspiše novu licitaciju. Umesto toga potpisan je aneks ugovora kojim se zemljište, bez javnog oglašavanja, dat u zakup Gajiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track