U BEKSTVU OD MAJA: Uhapšen Dragoljub Vučićević, bivši direktor Velefarma!
Foto: KURIR

Raspisana poternica interpola

U BEKSTVU OD MAJA: Uhapšen Dragoljub Vučićević, bivši direktor Velefarma!

Crna Hronika -
Vučićević će biti sproveden na saslušanje kod sudije za prethodni postupak koji će odlučiti da li će mu odrediti pritvor

BEOGRAD - Nekadašnji direktor "Velefarma" Dragoljub Vučićević uhapšen je danas na aerodromu "Nikola Tesla" po poternici koju je za njim, nakon pokretanja istrage za malverzacije u "Galenici" u maju, raspisao Interpol po nalogu Specijalnog suda u Beogradu.

Vučićević je uhapšen je uhapšen prilikom dolaska iz Beča u Beograd redovnom linijom i kako mediji navode, sproveden je u Specijalni sud.

Vučićević je obuhvaćen krivičnom prijavom po kojoj je po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal u maju uhapšen bivši generalni direktor "Galenike" Nenad Ognjenović i još osmoro osumnjičenih.

Kako Vučičević nije tada pronađen, za njim je raspisana poternica po kojoj je danas uhapšen.On će biti sproveden na saslušanje kod sudije za prethodni postupak koji će odlučiti da li će mu odrediti pritvor.

Pomenutom krivičnom prijavom osumnjičeni se terete da su tokom 2009. i 2010. godine prilikom uvoza sirovina, nabavke skulptura i prodaje lekova oštetili Galeniku za 12 miliona evra.

Kako je tada izjavio tužilac za organizovani kriminal, aktivnosti koje su obuhvaćene istragom odnose se na poslovanje Galenike, Famatrejda i Velefarma, u čemu je učešće imala i AIK banka. U maju su uhapšeni osnivač i vlasnik zanatske radnje i privrednog društva "Livnica Jeremić" Miodrag Jeremić, zamenik generalnog direktora Galenike Goran Orlić, vlasnik radnje "Pavlović" Dragan Pavlović, odgovorna lica u privrednim društvima "Farmanari" i "Unihemkom" Željko Jovović i Ljubica Prica, odgovorno lice u privrednom društvu "Trgošped-trans" Milan Vladović i sudski veštak i ovlašćeni procenitelj Željko Birmančević.

Prema navodima prijave, novcem ovog državnog preduzeća između ostalog finansirana je i nabavka sirovina u vrednosti od pet miliona evra za potrebe privatne farmaceutske kompanije.

Od ukupne sume od 12 miliona evra, više od dva miliona evra Galenika je potrošila samo na skulpture - od kojih je najskuplja koštala 650.000 evra i još stoji u livnici, pošto je procenjeno da nema nikakvu umetničku vrednost.Istraga je još jednom proširena u septembru za nova krivična dela i druga lica, pored Ognjenovića, koji je već bio u pritvoru.

Istraga je u septembru obuhvatila Dragana Šebreka, vlasnika i direktora preduzeća "BG Farm" Mladena Gazikalovića, Milicu Mirković, Draganu Šutić i Miroslava Jovića.Ovi osumnjičeni se terete da su u saradnji sa Ognjenovićem zloupotrebama oštetili "Galeniku"" za oko 3. 375.152.000 dinara, a privrednom društvu BG „Farm" pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 2.326.470.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track