SITUACIJA NORMALIZOVANA: Visoka koncentracija amonijaka kod Kvantaške pijace!
Foto: KURIR

Opasnost kod Beograda

SITUACIJA NORMALIZOVANA: Visoka koncentracija amonijaka kod Kvantaške pijace!

Crna Hronika -
Na terenu došlo je do oštećenja cisterne koja je prevozila amonijak

Oko 18 sati policija je dobila dojavu o visokoj koncentraciji amonijaka u blizini Kvantaške pijace na obodu Beograda. Prema nepotvrđenim informacijama i izjavama sagovornika Kurira na terenu, došlo je do oštećenja cisterne koja je prevozila amonijak na carinskom terminalu kod Kvantaš. Jedna osoba prevezena je u bolnicu zbog trovanja.

Načelnik Uprave sektora za vanredne situacije Beograda Rade Milošević rekao je večeras da su oko 18 časova dobili dojavu posle čega je na teren izašlo 27 vatrogasaca u sedam vatrogasnih vozila sa ekotoksikološkom ekipom. Milošević je naveo da je merenje pokazalo da se najverovatnije radi o jedinjenju amonijaka, i da je intervencija pri kraju.

Za sada nije poznato kako je došlo do havarije jer očevici kažu da nisu čuli nikakvu eksploziju, pa se sumnja da je došlo do sudara na terminali, ili udara viljuškara. Na licu mesta su vetrogasci, policija i Hitna pomoć.

- Osetio se jak smrad u vazduhu. Štipalo je za nos i oči. To je trajalo dvadesetak minuta, posle čega je splasnulo - kaže sagovornik Kurira.

Posle akcidenta carinski terminal je detaljno očišćen i ispiran. Cisterna iz koje je iscureo amonijak, kako saznajemo, napustila je lice mesta.

Predrag Marić je dodao da su se dva carinska radnika požalila na peckanje i svrab u grlu i da im je Hitna pomoć pružila potrebnu lekarsku negu. Prema njegovim rečima nema još nema informacija o vozilu koje je pretakalo amonijak ili je došlo do curenja iz njega, jer je otišlo u nepoznatom pravcu. Najvažnije je da nema opasnosti za građane, naglasio je Milošević.Na licu mesta još se oseća miris, vozilo gradskog zavoda za zdravlje je na terenu, kao i pripadnici policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track