PREGLEDAN MERKATOR: Dojava o bombi bila lažna!

Operater centra primio poziv

PREGLEDAN MERKATOR: Dojava o bombi bila lažna!

Crna Hronika -
Nepoznati muškarac pozvao je službeni telefon tržnog centra Merkator u Novom Sadu gde je prijavljeno da je podmetnuta bomba u beogradskom tržnom centru

BEOGRAD - Policijska kontradiverziona ekipa posle detaljnog pregleda utvrdila je da u tržnom centru novi Merkator u Novom Beogradu danas nije bila podmetnuta bomba i da je dojava bila lažna, a pregled je završen.

Podsetimo za sada nepoznati muškarac pozvao je danas oko 13 sati službeni telefon tržnog centra Merkator u Novom Sadu gde je prijavljeno da je podmetnuta bomba u beogradskom tržnom centru.

Posle prijema dojave o bombi uprava beogradskog objekta odlučila je istog momenta da započene hitna evakuacija posetilaca i zaposlenih, a o anonimnoj dojavi obaveštena je i policija koja je na mesto događaja poslala više policijskih patrola.

Posetioci i zaposleni su preko razglasa obavešteni da hitno moraju napustiti objekat.

U dogovoru sa policijom oko 13.50 časova u ispražnjeni objekat prvi su ušli zakupci lokala kako bi otvorili radnje da se izvrši detaljni kontra-diverzioni pregled objekta, koji je već otpočeo.

Podsetimo na meti pravih bombaša tržni centar Merkator našao se 8.februara 2008 godine kada je na parkingu u kompleksu trgovinskog centra eksplodirala nepoznata naprava.

Eksplozivna naprava koja se detonirala, napravila je manji krater od tridesetak santimetara, a to mesto udaljeno je bilo tek nekoliko metara od velikih staklenih izloga. U unutrašnjosti prvih lokala, pored razbijenih izloga, nije bilo tada vidljivih oštećenja, sem prašine izazvane eksplozijom. Posle toga usledio je talas lažnih poziva o postavljenoj bombi

Posle te eksplozije par sati kasnije usledila je lažna dojava o bombi u tržnom centru Merkatora u Čačku, a iste godine tačnije 21.januara takođe na parkingu ovog lanca mega marketa pred objektom u Novom Sadu izgoreo jedan džip.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja