ZABORAVILI NA STAŠU: Karići se prave ludi

Bogata familija ne mari na Stanislavu Pavlović

ZABORAVILI NA STAŠU: Karići se prave ludi

Crna Hronika -
Iako su obećali da će doživotno pomagati devojci kojoj je Stefan Karić uništio život, Karići su prestali to da rade još krajem 2009. godine

BEOGRAD - Zavukli se u mišju rupu!Članovi porodice Karić juče nisu imali odgovor na pitanje Kurira zašto su prestali da pomažu Stanislavi Pavlović (38), koja je teško stradala 2005. godine u udesu koji je izazvao Stefan Karić (29). Viđeniji članovi familije koje smo juče pozvali nisu želeli da govore o ovome i za sve što nas interesuje uputili su nas na advokata.Na ovaj način Karići, koji su se oduvek javno zalagali za očuvanje porodičnih vrednosti, poštenje i pravdu, pokazali su licemerstvo, jer najmanje što je jedna od najbogatijih srpskih familija mogla da uradi jeste da se obaveže da će finansijski pomagati porodicu koja je zbog divljačke vožnje njihovog člana ostala trajno upropašćena. Ipak, brzo su sve zaboravili...Dali 350.000 evra- Sve se već zna, i šta je kupljeno, i koliko je novca dato, i šta je sve urađeno za tu devojku... O svemu se pisalo, sve je rečeno... Pričajte o tome s našim advokatom - rekao nam je Dragomir Karić, Stefanov stric.Milanka Karić, Stefanova strina, bila je zauzeta, pa se na njen mobilni javio muškarac, koji je rekao da će joj preneti našu poruku, ali se ona do zaključenja broja nije javila. Bezuspešno smo pokušali da dobijemo i Stefana Karića. Bez komentara bila je i Jadranka Tasić, portparol porodice Karić.- Zašto sad zovete kad ste sve napisali - rekla je Tasićeva.Jedino je porodični advokat Vera Čabarkapa govorila detaljnije o „situaciji“ sa Stanislavom Pavlović.- Za lečenje Stanislave Pavlović porodica Karić dala je više od 350.000 evra. U tu cifru uračunata je i pomoć data njenoj porodici, kao i za adaptaciju stana, a za to imamo i dokaze. Onog trenutka kad je porodica Pavlović podnela tužbu za naknadu štete od 1,5 miliona evra, Karići su prestali da im pomažu. Sve što imaju neka kažu na sudu, koji će utvrditi kolika je odšteta - rekla je Čabarkapa.Čekali izjavu ocaIpak, istina nije baš ovakva. Naime, Karići su nakon nesreće javno obećavali da će o Stanislavi brinuti dok je živa. Međutim, ispostavilo se da su to činili samo dok su morali, odnosno dok njen otac Slavomir na suđenju nije izjavio da odustaje od krivičnog gonjenja Stefana Karića. Od tog momenta pomoć bogate porodice prestala je da dolazi, zbog čega su Pavlovići bili primorani da podnesu tužbu za naknadu štete.

Nezainteresovani... Dragomir, Milanka i Stefan Karić
Nezainteresovani... Dragomir, Milanka i Stefan Karić

Stašina majka DušankaNEMAMO PARA ZA BANJUDušanka Pavlović, Stanislavina majka, kaže da su lekari njenoj ćerki preporučili da dvaput godišnje provede po 21 dan u Ribarskoj banji, ali njena porodica nema novca da joj to obezbedi.- Trebalo je da pije lekove koji koštaju 11.000 dinara mesečno, ali sam odustala od tog leka. Kupujem joj drugi na recept. Banja bi mnogo značila za Stašin oporavak. Međutim, pošto je psihički obolela, takvi pacijenti moraju da imaju pratnju, a za tri nedelje u banji trebalo bi izdvojiti od 2.500 do 3.000 evra - kaže Dušanka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track