UHAPŠEN OSUMNJIČENI: Ajkulinog čoveka likvidirao žandarm!

Vlastimir Nalić (24) izrešetan u automobilu

UHAPŠEN OSUMNJIČENI: Ajkulinog čoveka likvidirao žandarm!

Crna Hronika -
Aleksandar R.(24) iz Niša uhapšen je na graničnom prelazu Mehov Krš prema Republici Crnoj Gori prilikom pokušaja da napusti zemlju

NIŠ - Aleksandar R.(24) iz Niša pripadnik niškog odreda žandarmerije uhapšen je zbog sumnje da je 27.novembra oko 5.35 časova u Donjoj Vrežini u ulici 8.kongres, sa više hitaca iz pištolja ubio Vlastimira Nalića (24) iz Niša. On je uhapšen na graničnom prelazu Mehov Krš prema Republici Crnoj Gori prilikom pokušaja da napusti zemlju.

Uhapšene su i 3 osobe zbog sumnje da su Aleksandru R. pomagale u bekstvu.

Naime, Nalić je ubijen u Ulici Osmog kongresa u niškom naselju Donja Vrežina i , kako Kurir saznaje, bio je čovek od poverenja nekrunisanog kralja niškog podzemlja Zorana Ajkovića Ajkule, pa se veruje da ga je to koštalo glave.

Identifikovan ubica

Policija je identifikovala ubicu Vlastimira Nalića. Prema našim saznanjima, reč je o pripadniku niškog odreda Žandarmerije Aleksandru R.

Kako saznajemo, sadašnji komandant Žandarmerije Milenko Božović više puta je tražio od Unutrašnje kontrole MUP da istraži osumnjičenog Aleksandra R., ali se to nije desilo.

Nalićevo telo u „alfa romeu“ našli su juče oko 5.35 stanovnici pomenute ulice.- Pažnju prolaznika privuklo je to što je motor na vozilu radio i što je na vozačevoj strani bilo razbijeno staklo.

Vozač je bio presamićen na sedištu i prolaznici su u prvom trenutku pomislili da mu je možda pozlilo. Međutim, kad su ugledali lokvu krvi, odmah su pozvali policiju - rekao je izvor Kurira. Utvrđeno je da je Nalić usmrćen sa tri hica iz pištolja, od kojih je jednim „overen“ u glavu.

Ubica bio u kolima

- Niko od komšija nije čuo pucnjavu. Zbog toga pretpostavljamo da je napadač koristio prigušivač, ili je bio u vozilu žrtve. Ukoliko je bio u automobilu, to znači da su se Vlastimir i ubica poznavali, a na osnovu tragova iz kola očigledno je da je Nalić pokušao da se odbrani - rekao je izvor Kurira.

Motiv ubistva zasad nije poznat, ali se sumnja da je povezanost sa Zoranom Ajkovićem Nalića koštala života.

- Koji je tačno motiv, još se istražuje. Zanimljivo je to što je pre tri dana protiv Ajkovića povučena sudska poternica zbog iznude, a zbog istog krivičnog dela iz pritvora je pušten njegov rođeni brat Mirko.

Da li je to samo slučajnost ili ima veze s ovim zločinom, tek treba da se utvrdi - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je u Niš odmah otišao načelnik SBPOK Slaviša Sovtić kako bi nadgledao istragu.

Porodica ubijenog mladića je u šoku. Ujak ubijenog Bratislav Jovančić kaže da je Vlastimir otišao iz majčine kuće kad se oženio, ali da se ubrzo razveo i da je poslednjih godina živeo sam u stanu u Mokranjčevoj ulici.Nije delovao zabrinuto

- Stalno je dolazio kod majke. Poslednji put sam ga video u utorak, svratio je da uzme veš i da se istušira posle vežbanja u teretani. Normalno se ponašao, nisam imao utisak da je zabrinut ili da se nečeg plaši.

Auto u kojem je ubijen nedavno je kupio. Ne znam čime se bavio, niti od čega je živeo, a kamoli s kime se družio. Ne mogu ni da pretpostavim zbog čega bi ga neko ubio - rekao je očajni ujak Bratislav Jovančić.

Nije imao šanse... Mrtvozornici odnose telo Vlastimira Nalića
Nije imao šanse... Mrtvozornici odnose telo Vlastimira Nalića

Ostao bez čoveka... Ajković
Ostao bez čoveka... Ajković

Nedavno kupio auto u kojem je ubijen... Nalićev „alfa romeo“
Nedavno kupio auto u kojem je ubijen... Nalićev „alfa romeo“

Činjenice

TRI METKA

- prvi metak pogodio je Vlastimira ispod desne ruke i izašao na levoj strani ispod rebara.

- drugi metak napadač je ispalio Vlastimiru u desnu plećku.

- trećim metkom u glavu ubica je „overio“ žrtvu.

Kuršum je uleteo pored desnog uveta i izašao na suprotnu stranu lobanje, a potom izleteo kroz prozor kraj vozačevog sedišta.

Službeni pištolj?

OVEREN „DEVETKOM“

Posle obdukcije policija je obaveštena da je Vlastimir Nalić ubijen sa tri metka, a ne - kako se u prvi mah pretpostavljalo - sa dva kuršuma, koliko je čaura nađeno na licu mesta.

Treća čaura je ispala iz odeće ubijenog kasnije, pri transportu.

Inače, saznaje se da je nesrećni mladić ubijen oružem kalibra 9 mm, kakvo se koristi i u MUP Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track