PREVRTANJE KOD MIONICE: Pritvor vozaču Niš ekspresa ukinut
Foto: Printscreen RTS

Odluka suda u Valjevu

PREVRTANJE KOD MIONICE: Pritvor vozaču Niš ekspresa ukinut

Crna Hronika -
Sudija za prethodni postupak nije prihvatila zahtev osnovnog tužioca da se Banetu M. (42) iz Niša odredi pritvor posle zadržavanja od 48 časa kako ne bi uticao na svedoke i dalji tok istrage

VALJEVO - Osnovni sud u Valjevu ukinuo je pritvor vozaču autobusa "Niš ekspresa" koji je u nedelju sleteo sa puta u Radobiću kod Mionice, zbog čega je 18 osoba povređeno, rečeno je u tom sudu.

Sudija za prethodni postupak Ivana Ristivojević nije prihvatila zahtev osnovnog tužioca da se Banetu M. (42) iz Niša odredi pritvor posle zadržavanja od 48 časa kako ne bi uticao na svedoke i dalji tok istrage.

U istrazi je do sada urađen vanredni tehnički pregled autobusa, pribavljeni su i svi ostali materijalni dokazi, suvozač je u momentu udesa obavljao posao konduktera i nije video šta se dogodilo. Iskaze će dati svi povređeni, u svojstvu oštećenih, tako da, po oceni Suda, nije bilo razloga za određivanje pritvora.

Bane M. do sada nije kažnjavan ni prekršajno, što je takođe uticalo na odluku Osnovnog suda da se on tokom daljeg postupka brani sa slobode. Autobus "Niš ekspresa", na liniji Šabac-Valjevo-Niš, sleteo je u nedelju sa puta Divci-Mionica kod Ćukovića kuća u selu Radobić. Povređeno je 18 osoba, od kojih šest teže, a četiri su hospitalizovane u valjevskoj bolnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track