NIŠ: Ovo su žandarmi pod istragom!
Foto: Dado Djilas

Pretkrivični postupci i provere

NIŠ: Ovo su žandarmi pod istragom!

Crna Hronika -
Samo u niškom odredu 17 žandarma se sumnjiči za krivična dela prinude i prisile

BEOGGRAD - U Žandarmeriji ima oko 60 pripadnika kojima se sudi ili su pod krivičnim istragama, pretkrivičnim postupcima i proverama.

Samo u niškom odredu 17 žandarma se sumnjiči za krivična dela prinude i prisile, zatim što nisu reagovali na kršenje propisa i zakona ili što su direktno učestvovali u zloupotrebi materijalnih sredstava odreda.

Niški žandarmi pod istragom:

  1. Dragan Dikić
  2. Veselin Miličković, potpukovnik
  3. Srđan Kocić, major
  4. Ivan Petković
  5. Dejan Milenković
  6. Nenad Maksimović
  7. Ljubiša Puzović
  8. Miloš Mitić
  9. Danilo Paunović
  10. Srba Ilić
  11. Aleksandar Ilić
  12. Dejan Nikolić
  13. Nikica Ristić
  14. Miloš Savić
  15. Miroslav Rajić
  16. Milan Jovanović
  17. Bojan Cvetković

Svi incidenti niškog odreda žandarmerije

- Stanko Stojanović (31) uhapšen je zbog sumnje da je u oktobru iz automobila u pokretu i pod dejstvom alkohola pucao na Nišlijku A. D. (35) jer je sporo vozila.

- Miloš S. (26) priveden je u junu zbog sumnje da je vozio automobil sa 1,46 promila alkohola u krvi, a kada ga je policijska patrola zaustavila, pretio im je.

- Pod izgovorom da su na vežbi, 30 pripadnika Žandarmerije su tri dana na teritoriji Gamzigradske banje, sa devet džipova, iskopavali zemljište na privatnim imanjima u potrazi za zlatom.

- Mediji su pisali kako su žandarmi na jugu Srbije bili angažovani kao obezbeđenje lokala iako su fiktivno u isto vreme bili na službenoj dužnosti. Oni su za 50 evra po večeri obezbeđivali restorane, diskoteke i druge objekte.

-Mediji su takođe pisali da se Bratislav Dikić, smenjeni komandant Žandarmerije, njegov brat Dragan i pojedini pripadnici jedinice sumnjiče za reketiranje, ucenjivanje, prisluškivanje i planiranje likvidacija u Nišu i na jugu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track