AFERA KOLUBARA 2: Dragan Tomić oslobođen optužbi za otkup otpadnog gvožđa!
Foto: Marina Lopičić

AFERA KOLUBARA 2: Dragan Tomić oslobođen optužbi za otkup otpadnog gvožđa!

Crna Hronika -
Tokom suđenja pred Višim sudom u Beogradu dokazali smo da nije bilo nikakve štete i da optužni nisu prisvojili nikakvu korist za sebe niti bilo koga i doneta je jedina moguća odluka da budu oslobođeni", rekao je Dragić

BEOGRAD - Bivši direktor Kolubare i član Demokratske stranke Srbije Dragan Tomić i petorica njegovih saradnika danas su oslobođeni odgovornosti za zloupotrebe u otkupu otpadnog gvožđa u iznosu od 58,8 miliona dinara, izjavio je Tomićev advokat Dejan Dragić.

"Tokom suđenja pred Višim sudom u Beogradu dokazali smo da nije bilo nikakve štete i da optužni nisu prisvojili nikakvu korist za sebe niti bilo koga i doneta je jedina moguća odluka da budu oslobođeni", rekao je Dragić.

Stranke u postupku, tužilaštvo i odbrana, imaju pravo žalbe Apelacionom sudu na prvostepenu presudu Višeg suda.

Tomić je danas oslobođen u predmetu poznatom kao "Kolubara 2" i "Mala Kolubara", koji je razdvojen od suđenja pred Specijalnim sudom na kojem se Tomić i još 27 optuženih brane od optužbe da su zloupotrebama u poslovanju i angažovanju građevinskih mašina oštetili Kolubaru za 938 miliona dinara.

"Današnje oslobađanje nema direktne veze sa velikim predmetom "Kolubara" ali je za odbranu svakako značajno, jer i veliki predmet počiva na sličnim pretpostavkama", rekao je Dragić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track