AKCIJA U RS: Uhapšeno 9 osumnjičenih za ratne zločine
Foto: Tanjug

Pretres u toku

AKCIJA U RS: Uhapšeno 9 osumnjičenih za ratne zločine

Crna Hronika -
Navodno su uhapšeni Miroslav Duka iz Trebinja i Gorana Vujović iz Bileće

TREBINJE - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, postupajući po naredbama Tužilaštva BiH, uhapsili devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zločin protiv čovečnosti.

Sedam osoba S.T, D.B, D.V, D.M, R.K, I.K. i R.Š uhapšeno je na području Kotor Varoši i Banja Luke pod sumnjom da su, od maja do kraja 1992. godine, u okviru sistematičnog napada učestvovale u progonu nesrpskog civilnog stanovništva sa područja Kotor Varoši.

Postupajući po naredbama Suda BiH, pripadnici SIPA pretresaju objekte na području Kotor Varoši i Banjaluke radi pronalaženja i privremenog oduzimanja službene dokumentacije koja potiče iz peroda januar 1992/januar 1993, koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku, prenosi agencija Fena.

Tokom današnje akcije uhapšeni su i G.V. iz Bileće i D.M. iz Trebinja, takođe zbog ratnog zločina, a mediji u BiH navode da se radi o bivšem komandiru Stanice javne bezbednosti Bileća Goranu Vujoviću i Miroslavu Duki, ratnom komandiru Specijalne policije Hercegovačkog korpusa Vojske Republike Srpske.U toku su pretresi određenih objekata na području Bileće i Trebinja, a nakon obavljene kriminalističke obrade u službenim prostorijama Agencije uhapšene osobe biće predate u nadležnost Tužilaštva BiH, saopštila je SIPA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track