Najnovije vesti

DETE, A VEĆ DILER: Osmak (13) dilovao marihuanu u Novom Sadu

Zaplena opijata

DETE, A VEĆ DILER: Osmak (13) dilovao marihuanu u Novom Sadu

Crna Hronika
Otkriveni maloletni diler, učenik Osnovne škole "Nikola Tesla", je odranije poznat policiji po drugim prestupima. Prošle godine uhvaćen je kada je provalio u jednu kuću. I u školi u koju ide poznat je kao nasilnik

NOVI SAD - Kod dečaka od 13 godina novosadska policija je pronašla marihuanu spremljenu za prodaju. U akcijama u prethodnih nekoliko dana zaplenjena je velika količina heroina, amfetamina i marihuane, ali je policajce šokiralo saznanje da dečak iz osnovne škole diluje drogu.Kod njega je, kako se saznaje, nađeno 29 kesica marihuane. Izvor navodi da je marihuana bila precizno podeljena, upakovana u foliju i spremna za prodaju.Maloletnik je otkriven u Novom naselju, a pretpostavlja se da je u ovom delu grada trebalo da preproda robu, ali, dečak nije priveden jer je mlađi od 14 godina i nije krivično odgovoran.Upravo zbog ove manjkavosti u zakonu, krupni dileri angažuju decu da rade za njih i daju im male sume novca ili ih plaćaju marihuanom."Otkriveni maloletni diler je odranije poznat policiji po drugim prestupima. Prošle godine uhvaćen je kada je provalio u jednu kuću. I u školi u koju ide poznat je kao nasilnik", kaže izvor.

Maloletnik ide u osmi razred Osnovne škole „Nikola Tesla”. Škola već duže vreme ima problema zbog njegovog ponašanja. Poslednji incident je imao sa vršnjakom, kojem je pretio."Ušao je na Fejsbuk profil školskog vršnjaka i ostavljao preteće poruke", objašnjava sagovornik, napominjući da je dečak koji je bio njegova meta i dalje veoma uplašen.Igor Milićević, direktor OŠ “Nikola Tesla”, potvrdio je da je ovaj dečak njihov učenik.

"On ide u osmi razred i problematičan je. Naš tim za borbu protiv nasilja radi i s njim i s njegovom porodicom. Uključen je i Centar za socijalni rad. Više od toga ne mogu da kažem zarad zaštite deteta", dodaje Milićević.U nekoliko akcija u Novom Sadu, zbog sumnje da je trgovao narkoticima, priveden je i A. M. (22) iz Novog Sada, protiv kojeg će biti podneta krivična prijava. Prijave će biti podnete protiv još dvojice Novosađana osumnjičenih za držanje opijata.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...