DETE, A VEĆ DILER: Osmak (13) dilovao marihuanu u Novom Sadu

Zaplena opijata

DETE, A VEĆ DILER: Osmak (13) dilovao marihuanu u Novom Sadu

Crna Hronika -
Otkriveni maloletni diler, učenik Osnovne škole "Nikola Tesla", je odranije poznat policiji po drugim prestupima. Prošle godine uhvaćen je kada je provalio u jednu kuću. I u školi u koju ide poznat je kao nasilnik

NOVI SAD - Kod dečaka od 13 godina novosadska policija je pronašla marihuanu spremljenu za prodaju. U akcijama u prethodnih nekoliko dana zaplenjena je velika količina heroina, amfetamina i marihuane, ali je policajce šokiralo saznanje da dečak iz osnovne škole diluje drogu.Kod njega je, kako se saznaje, nađeno 29 kesica marihuane. Izvor navodi da je marihuana bila precizno podeljena, upakovana u foliju i spremna za prodaju.Maloletnik je otkriven u Novom naselju, a pretpostavlja se da je u ovom delu grada trebalo da preproda robu, ali, dečak nije priveden jer je mlađi od 14 godina i nije krivično odgovoran.Upravo zbog ove manjkavosti u zakonu, krupni dileri angažuju decu da rade za njih i daju im male sume novca ili ih plaćaju marihuanom."Otkriveni maloletni diler je odranije poznat policiji po drugim prestupima. Prošle godine uhvaćen je kada je provalio u jednu kuću. I u školi u koju ide poznat je kao nasilnik", kaže izvor.

Maloletnik ide u osmi razred Osnovne škole „Nikola Tesla”. Škola već duže vreme ima problema zbog njegovog ponašanja. Poslednji incident je imao sa vršnjakom, kojem je pretio."Ušao je na Fejsbuk profil školskog vršnjaka i ostavljao preteće poruke", objašnjava sagovornik, napominjući da je dečak koji je bio njegova meta i dalje veoma uplašen.Igor Milićević, direktor OŠ “Nikola Tesla”, potvrdio je da je ovaj dečak njihov učenik.

"On ide u osmi razred i problematičan je. Naš tim za borbu protiv nasilja radi i s njim i s njegovom porodicom. Uključen je i Centar za socijalni rad. Više od toga ne mogu da kažem zarad zaštite deteta", dodaje Milićević.U nekoliko akcija u Novom Sadu, zbog sumnje da je trgovao narkoticima, priveden je i A. M. (22) iz Novog Sada, protiv kojeg će biti podneta krivična prijava. Prijave će biti podnete protiv još dvojice Novosađana osumnjičenih za držanje opijata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track