NOVI SAD: Osnovci prodaju drogu za kriminalnu grupu Firma, vrbuju se učenici dileri

Dilerski lanac

NOVI SAD: Osnovci prodaju drogu za kriminalnu grupu Firma, vrbuju se učenici dileri

Crna Hronika -
Policija kod učenika osmog razreda pronašla 29 paketića marihuane

Novosadska policija uhapsila je učenika osmog razreda i kod njega pronašla 29 paketića marihuane! Učenik je prodavao je drogu za navijačku grupu „Treća generacija“ (G3), koja je podgrupa novosadske „Firme“. Osmak iza sebe već ima desetak krivičnih dela za koje, s obzirom na njegovu dob, nije krivično odgovarao.

- Dilerski lanac „Firme“ je prilično razrađen sistem. Dileri od dvadesetak godina angažovani su od vođa da vrbuju maloletnike koji će dalje raditi za njih. Za početak, oni dobijaju manje količine, uglavnom lakših narkotika, koje prvo prodaju u svom društvu i u komšiluku. Ukoliko se pokažu u poslu, teritorija im se širi i na preostale ulice u kvartu - kaže sagovornik napominjući da maloletnici odgovaraju glavnom dileru u kvartu.

Sve i kada ih policija uhvati na delu, maloletni dileri retko kada odaju svoje šefove.

- Dečaci znaju da im policija po zakonu ne može ništa, tako da retko priznaju ko ih je angažovao i čiju drogu prodaju. Naprotiv, ćutanje im diže rejting kod šefova i vremenom postaju ozbiljni igrači - navodi sagovornik.

Često iza maloletnika koji diluju stoje gradske navijačke grupe, poput grupe G3, za koju je radio taj dečak. Navijačka grupa „Treća generacija“ (G3) ili „Trigeri“ pripada grupi „Firma“, navijačima Vojvodine. Oni su često povezivani s tučama, obračunima i pucnjavama u Novom Sadu....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja