ZAPALIO SEBE I POLICAJCA: Paraćinac osuđen na dve i po godine zatvora!

Drama zbog milionskog duga

ZAPALIO SEBE I POLICAJCA: Paraćinac osuđen na dve i po godine zatvora!

Crna Hronika -
Milojević proglašen krivim zbog izazivanja opšte opasnosti, a osim zatvorske kazne osuđen je i novčanom kaznom od 100.000 dinara, kao i da plati troškove postupka i odštetu povređenom policajcu Blagoju Trajkoviću

JAGODINA - Žitelj Svojnova kod Paraćina, koji se 7. marta u zgradi Osnovnog suda u Paraćinu polio benzinom i zapalio, osuđen je danas u istom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od dve godine i pet meseci. Gordan Milojević (44) se zapalio da bi sprečio plenidbu stvari iz roditeljske kuće.

Tom prilikom teško je povređen policajac Blagoje Trajković, a lakše radnik obezbeđenja Dragan Matić koji su pokušali da spreče Milojevića da se zapali.

Portparolka Osnovnog suda u Paraćinu Tanja Lazić Simić je izjavila da je Milojević proglašen krivim zbog izazivanja opšte opasnosti i sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje.

U kaznu će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru od 7. marta do 3. jula 2013. Istom presudom Milojević je kažnjen i novčanom kaznom od 100.000 dinara, a obavezan je da plati i troškove postupka, kao i odštetu Blagoju Trajkoviću.

Presuda je danas postala pravosnažna pošto su se stranke i oštećeni odrekli prava žalbe.

Osnovni sud u Paraćinu je po presudi Okružnog suda u Kruševcu iz 1998. pokrenuo postupak izvršenja zbog naplate potraživanja poverioca Zorana Janićijevića zbog duga od 25.000 dinara sa kamatom iz 1995.

- Sa kamatama taj dug je dostigao dva miliona dinara, a prihvaćen je predlog dužnika Milojevića da se naloži novo veštačenje visine potraživanja te bi se njemu tako "verovatno smanjio dug" - kazala je Tanja Lazić Simić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track