OSLOBOĐEN OPTUŽBI: Mitić nije davao pare Kariću i Miškoviću!
Foto: KURIR

Apelacioni sud

OSLOBOĐEN OPTUŽBI: Mitić nije davao pare Kariću i Miškoviću!

Crna Hronika -
Mitić je bio optužen da je kao direktor Požarevačke banke, koja je likvidirana je 2001. godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoracenjem granica svojih ovlašćenja, pribavio imovinsku korist Karić banci i Hemsleđdu trajd limited, koja je u vlasništvu Miroslava Miškovića

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio optužbi nekadašnjeg direktora Požarevačke banke Dragoljuba Mitića da je 1992. i 1993. godine nezakonito pribavio više od 10 miliona nemačkih maraka "Karić banci" iz Beograda i 100.000 nemačkih maraka firmi "Hemslejd trajd limited" iz Nikozije.

Tom odlukom potvrđena je prvostepena oslobađajuća presuda Višeg suda u Požarevcu od 17. decembra 2012. godine kojom je Mitić oslobođen od optužbe da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Oštećeno privredno društvo je radi ostvarivanja svog imovinsko - pravnog zahteva upućeno je na parnicu.

Mitić je bio optužen da je kao direktor Požarevačke banke, koja je likvidirana je 2001. godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoracenjem granica svojih ovlašćenja, pribavio imovinsku korist Karić banci i Hemsleđdu trajd limited, koja je u vlasništvu Miroslava Miškovića.

"Prvostepeni sud je iz pravilno cenjenog i utvrđenog činjeničnog stanja pravilno primenio krivični zakon kada je Mitića oslobodio od optužbe da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja s obzirom da dokazima izvedenim tokom postupka nije dokazano da je okrivljeni izvršio to krivično delo na način kako mu se optužnicom stavlja na teret", navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

Mitić je bio optužen da je 1992 – 1993. godine u više navrata, dao nalog da se iz trezora banke, bez osnova, bez obaveze vraćanja i bez odgovarajućeg knjiženja preda Karić banci razni efektivni strani novac u gotovom, u označenom iznosu, pa je tako od ove banke ovlašćenim licima to i predato, te da je 3. novembra 1993. godine lično predao N.K. preduzeću iz Nikozije 100.000 nemačkih maraka, navodi se u delu optužnice objavljenom na sajtu suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track