UDRUŽENI: Cela Srbija na Fejsbuku ratuje protiv dilera!

Borba sve oštrija

UDRUŽENI: Cela Srbija na Fejsbuku ratuje protiv dilera!

Crna Hronika -
Prema rečima jednog od osnivača Udruženja građana „Sveti Sava“, borba protiv narko-dilera nije dovoljno efikasna, zbog čega su oni odlučili da se sami organizuju

BEOGRAD - Svi u napad!Stanovnici nekoliko gradova u Srbiji udružili su se da bi se zajedno izborili s narko-dilerima koji sve više prodaju drogu! Posle Udruženja građana „Sveti Sava“ iz Lazarevca, i Kruševljani su otvorili profil na Fejsbuku pod nazivom „Dileri narkotika“, a odmah za njima i građani Šapca „Dileri droge Šabac“.- Ušli smo u ovu borbu jer više nećemo da trpimo da se narko-dileri bogate na ubijanju naše dece i da prilikom njihovih sukoba stradaju nedužni ljudi - kaže član jednog udruženja koji je insistirao na anonimnosti.Prema rečima jednog od osnivača Udruženja građana „Sveti Sava“, borba protiv narko-dilera nije dovoljno efikasna, zbog čega su oni odlučili da se sami organizuju.- Nismo zadovoljni efektima akcije „Grom“, osim ako ovo nije samo njen početak. Smatramo da je na slobodi ostalo još mnogo dilera koji bi morali da se nađu iza rešetaka - kaže naš sagovornik.Od pokretanja ove akcije, članovi Udruženja građana „Sveti Sava“ su na meti napada narko-dilera koje su razotkrili.- Pokušavaju da nas iskompromituju na razne načine, stalno nam prete, ali mi nećemo odustati od borbe. Ići ćemo do kraja i po cenu života. Ne znam samo da li neko od nas treba da strada da bi država reagovala oštrije - kaže član udruženja.Ukoliko se uskoro ne započne s potpunim obračunom s narko-dilerima u Lazarevcu, članovi Udruženja „Sveti Sava“ pozvaće sugrađane da zajedno krenu u protestne šetnje.- Formiramo još jednu grupu u Lajkovcu, gde ćemo se boriti na isti način - rekao je naš sagovornik.(NA. S.)

Model iz IrskeGRAĐANI DABLINA SVE ZAPOČELIBorba građana Srbije protiv narko-dilera ista je kao borba koja je vođena sredinom devedesetih u Dablinu u Irskoj. Zbog neefikasnosti nadležnih, građani su se sami organizovali, lepili su plakate po Dablinu i održavali protestne šetnje. U njihovoj borbi učestvovala je i Veronika Gerin, novinarka Sandej independenta, koja je zbog razotkrivanja mreže narko-dilera i njihovih šefova ubijena 1996. Njeno ubistvo pokrenulo je promene u irskom zakonodavstvu i dovelo do hapšenja vođa narko-dilera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja