APELACIONI: Potvrđena oslobađajuća presuda Goranu Kneževiću!

Dokazano da nema kriminalne grupe

APELACIONI: Potvrđena oslobađajuća presuda Goranu Kneževiću!

Crna Hronika -
Osuđujuća presuda tadašnjem načelniku Odeljenja za urbanizam Zrenjanina Nikoli Halasu ukinuta i vraćena Višem sudu u Beogradu na ponovno odlučivanje

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je oslobađajuću presudu nekadašnjem gradonačelniku Zrenjanina Goranu Kneževiću i grupi njegovih saradnika za malverzacije sa građevinskim zemljištem od 2006. do 2008, dok je osuđujuća presuda tadašnjem načelniku Odeljenja za urbanizam Zrenjanina Nikoli Halasu ukinuta i vraćena Višem sudu u Beogradu na ponovno odlučivanje.

Kako se navodi u saopštenju Apelacionog suda veće tog suda ocenilo je da je oslobađajuća presuda Višeg suda u Beogradu jasna i razumljiva i da sadrži dovoljno argumentovane razloge iz kojih se pouzdano zaključuje da nema dokaza da su okrivljeni izvršili krivična dela za koja se terete optužnicom Tužioca za organizovani kriminal.

Naime, kako se dodaje, prvostepeni sud je pravilno zaključio da nije dokazano da je Knežević organizovao kriminalnu grupu, a da su Ivan Dević, Nikola Halas, Uglješa Grgur, Milan Milošev, Bratislav Tomić, David Dimkić i Marijana Šarenac postali članovi organizovane kriminalne grupe čiji je cilj bio da zloupotrebom svojih službenih ovlašćenja pribavi korist nezakonitim davanjem u zakup građevinskog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Zrenjanina.

Prvostepena presuda je ukinuta u osuđujućem delu u odnosu na Halasa i u tom delu vraćena prvostepenom sudu na ponovno suđenje, jer je prvostepeni sud "povredio granice postavljene optuženjem" kada je Halasa oglasio krivim zbog izvršenja jednog krivičnog dela primanje mita.

Naime, Apelacioni sud je zaključio da je prvostepeni sud u tom delu izmenio činjenični opis dela u izreci presude na način koji prevazilazi granice činjenica i okolnosti na kojima se optužba zasniva, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track