ŠABAC: Na ulazu u grad sve veći broj prostitutki!

Ruskinje i Ukrajinke zamenile domaće devojke

ŠABAC: Na ulazu u grad sve veći broj prostitutki!

Crna Hronika -
Najfrekventniji je deo na silazu sa mosta, između Jevrejskog i Donjošorskog groblja, gde su danonoćno parkirana uvek dva ista automobila. Naočigled prolaznika, makroi dovoze radnice i ostavljaju ih na putu, da bi - nekoliko sati kasnije - došli po njih

ŠABAC - Sve više atraktivnih dama, najrazličitijeg doba, koje namernicima nude seksualne usluge, može se sresti kod novog mosta na Savi, na samom ulasku u grad. Iako je Šabac, svojevremeno, prednjačio po broju "crvenih fenjera" i zbog burnog noćnog života zavredeo nadimak "Mali Pariz", građani u novije vreme ne pamte ovakve scene.

Najfrekventniji je deo na silazu sa mosta, između Jevrejskog i Donjošorskog groblja, gde su danonoćno parkirana uvek dva ista automobila. Naočigled prolaznika, makroi dovoze "radnice" starim belim kombijem i ostavljaju ih na putu, da bi - nekoliko sati kasnije - došli po njih...

- Siromaštvo je učinilo svoje i drugačije se ne može objasniti posezanje za prostitucijom na tako ogoljen način. U Šapcu su za novac, u godinama ranijih kriza, "radile" jedino Ruskinje i Ukrajinke, ali i one u kafanama za tu namenu. Ovo je prvi put da se za novac nude i domaće devojke - kaže Goran Mihailović, vozač kamiona iz obližnje Vranjske.

Duhoviti Čivijaši i najcrnju priču pokušavaju da preokrenu, pa listom predlažu da se posao legalizuje jer, kako kažu, nije red da devojke ne plaćaju PDV na usluge. Inače, mnogi često pohode pomenuto mesto kod mosta - navodno, samo da se raspitaju o cenama - a ako ih neko spazi, pravdaju se ili kvarom na vozilu, ili "nevinom" pričom o tome kako su mislili da su u pitanju auto-stoperke, pa su zastali da pomognu....

- Ma ulaze i same - tvrdi sagovornik koji, zbog ljubomorne supruge, insistira na anonimnosti. - Jednom mi je stao auto i, dok sam izašao i otvorio haubu da vidim u čemu je problem, "dama" je već sela na prednje sedište i sačekala me pitanjem: "Hoćemo li šta raditi večeras"?

Ipak, nisu svi Šapčani stidljivi, pa Zoran Obradović kaže da su cene više nego prihvatljive i kreću se od 300 do 1.000 ili 1.500 dinara za "komplet", šta god to podrazumevalo. Skuplji su jedino odlasci u hotel ili stan - od 30 do 50 evra.

Primećeno je, međutim, da među ženama koje prodaju telo kraj puta ima devojčica od jedva 13 godina. Za te mlade Romkinje niko sa sigurnošću ne može da kaže imaju li roditelje ili staratelje, odnosno da li ih je neko, eventualno, primorao na prostituciju.

- Makro koji ima deset devojaka, na primer, za noć je "dobar" i do 300 evra, a pitanje je da li njima odvoji novac makar za cigarete - sumnjičav je Milutin Stojinović.

Zaboravljene racije

Zbog bavljenja prostitucijom, do polovine prošle decenije, policija je redovno hapsila Ruskinje i Ukrajinke koje bi, uz otkaz boravka i zabranu ulaska u Srbiju, obično završavale u BiH. Već sutradan, međutim - kao da se ništa nije dogodilo - vraćale su se na stara mesta.

Nažalost, poslednjih godina ovakve akcije nisu zabeležene ni sa stranim, ni sa našim državljankama, iako su se sada "prodavačice ljubavi" pojavile i na obilaznici ka Loznici, kod raskrsnice prema Jevremovcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track