Troje dece izgorelo u požaru: Ugljenisana tela nađena ispod kreveta!

Nezapamćena tragedija u Velikoj Krsni

Troje dece izgorelo u požaru: Ugljenisana tela nađena ispod kreveta!

Crna Hronika -
Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja (2) poginuli kad se zapalila kuća u kojoj ih je majka Mirela Nikolčić ostavila same i zaključala

BEOGRAD - Jezivo.Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja (2) nastradali su u požaru koji se u utorak oko 17.30 dogodio u trošnoj kući u Velikoj Krsni kod Mladenovca, u kojoj su živeli sa majkom Mirelom Nikolčić (29), inače izbeglicom iz Hrvatske. Mališani nisu uspeli da izbegnu užasnu smrt jer ih je majka ostavila zaključane u kući, a njihova ugljenisana tela pronađena su tek pošto je požar ugašen.Vatru gasile i komšijeKako nezvanično saznajemo, Mirela je naložila šporet „smederevac“ i izašla napolje, navodno kod svog ljubavnika koji živi u Velikoj Krsni, prethodno zaključavši ulazna vrata kuće u kojoj je ostavila svoje troje male dece. Ubrzo posle toga oko dimnjaka je izbila vatra, a požar se veoma brzo proširio na krov i ostatak kuće. Tek posle pola sata komšije su primetile da kuća gori i izašli su da vide šta se dešava.- Jedan od komšija koji živi u blizini video je plamen koji je kuljao iz krova Mireline kuće i odmah otrčao do ulaznih vrata, razvalio ih, ali su ga plamen i jara koja je izbijala iznutra bukvalno odbacili unazad. Čovek je odmah pozvao vatrogasce i alarmirao druge komšije, koje su vodom i crevima pokušale da ugase vatru. U tom trenutku niko nije znao šta se događa s decom - ispričao je za Kurir jedan meštanin Velike Krsne, koji živi nedaleko od „kuće smrti“.Odmah po dobijanju poziva na mesto događaja iz 18 kilometara udaljenog Mladenovca poslata su četiri vatrogasna vozila.- Naše vatrogasne jedinice stigle su brzo na lice mesta. Požar je bio u razbuktaloj fazi i krov je već bio urušen. Vatra je ugašena za osam minuta - rekao je Rade Milošević, načelnik Uprave sektora za vanredne situacije Beograda, koji je obišao mesto tragedije.Nažalost, pošto je požar lokalizovan, obistinile su se sumnje da se u kući nalaze deca. Njihova ugljenisana beživotna tela nađena su u jednoj prostoriji ispod kreveta i izgorelih delova krova.Pokušali da pobegnu- Prizor je bio užasan. Tela dece nađena su u ćošku prostorije u kojoj nije bila peć. Pretpostavlja se da su mališani pokušali da izađu napolje, ali nisu uspeli jer su vrata bila zaključana, pa su pobegli u sobu u kojoj su se zbili jedno pored drugog i tako dočekali jezivu smrt. Ovako nešto u svojoj karijeri niko od prisutnih policajaca nije doživeo. Tačan uzrok požara biće naknadno utvrđen - rekao je za Kurir izvor iz istrage.Zapanjene komšije su o tragediji obavestile i majku nastradale dece, koja je odmah došla na mesto događaja, sela na stepenice komšijske kuće i u neverici posmatrala šta se dešava pred njenim očima, a pošto joj je kasnije pozlilo, zbog nje je intervenisala i Hitna pomoć.

Tuga... Policijski uviđaj
Tuga... Policijski uviđaj

Majka pevala po kafanamaMeštani Velike Krsne pričaju da je Mirela Nikolčić s ostalim članovima porodice prebegla iz Hrvatske u Srbiju i dobijala je socijalnu pomoć zbog teške situacije u kojoj se nalazila. Nezvanično, dvoje nastradalih mališana dobila je sa čovekom koji živi u Velikoj Krsni s drugom ženom i ima dvoje dece, a treće s drugim muškarcem. Meštani takođe govore i da je pevala po kafanama u okolnim mestima i neretko ostavljala decu samu kod kuće.- Od sredstava i pomoći Komesarijata za izbeglice Mirela je tek nedavno isplatila staru kuću u kojoj je neko vreme živela s decom. Otac dece, sa kojim nije bila u bračnoj zajednici, dolazio je povremeno da ih obiđe, a o deci je ranije brinula i Mirelina baka, koja je dobila kuću u Mladenovcu, dok se njena majka skućila u Vlaškoj - rekli su meštani za Kurir.

http://www.youtube.com/watch?v=OeaJ937Ix_0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track