POGLEDAJTE DŽEPARENJE: Ukrala mladiću 3.000 KM iz jakne u trgovini!
Foto: Printscreen

Koristila nepažnju

POGLEDAJTE DŽEPARENJE: Ukrala mladiću 3.000 KM iz jakne u trgovini!

Crna Hronika -
Na sminku se jasno vidi, u 16.56 sati, trenutak kada Džindo iz jakne mladića krade 3.000 KM

SARAJEVO – Pošto je uhapšena zbog krađe 7.000 konvertibilnih maraka ( oko 3.000 evra) iz tašne Aide Džakmić (28), serijski kradljivac Sabaheta Džindo (54) iz Sjenice saslušana je u Tužilaštvu kantona Sarajevo i određen joj je jednomesočni pritvor.

Naime ovo njoj nije prva krađa, jer su sigurnosne kamere krajem novembra u trgovini “Marx” zabležile su još jednu krađu Sabahete Džindo. Na sminku se jasno vidi, u 16.56 sati, trenutak kada Džindo iz jakne mladića krade 3.000 KM

Krađa se dogodila 15.decembra oko 17.časova kada je Aida sa suprugom i dvoje maloletne dece otišli u BBI Centar ne sluteći šta će joj se dogoditi.

- U torbi sam nosila 7.000 maraka. To je novac od prodanog automobila i nismo ga hteli ostaviti u kući, jer živimo na poprilično osamljenom mestu. Sabaheta se sve vreme motala oko nas, toliko da su naši prijatelji čak pomislili da je član naše porodice, dok smo mi, opet, mislili da je majka moje prijateljice. Izgledala je sasvim pristojno. Sve vrieme je tepala deci. U jednom momentu, dete je počelo plakati. Prijateljica mi je rekla: "Aida, mislim da te je ova žena upravo opljačkala." Zato se dete i uznemirilo - ispričala je Aida.

Džindo se polako udaljila od njihovog stola, nakon čega je stala iza aparata za igračke i krenula ka liftu., Aida ju je uspela uhvatiti.

Pravdala se rečima kako u njenoj torbi nema ništa. Ali, snimci sa videokamere govore drugačije, Na njima se jasno vidi kako je Džindo stala iza aparata i predala nekome novac. Do tog dela kamera, nažalost, ne doseže, ali je u jednom momentu Aidinom suprugu priznala šta je uradila i rekla da je novac predala ženskoj osobi koju je oslovila imenom Mikica.

http://www.youtube.com/watch?v=08hYlZM3GUo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track