Velibor Dunjić: Nisam tukao Čedu, sve bih isto uradio
Foto: Kurir

Traži oslobađajuću presudu

Velibor Dunjić: Nisam tukao Čedu, sve bih isto uradio

Crna Hronika -
Presuda navijačima Crvene zvezde za incident u restoranu u Segedinu, kada su napadnuti lider LDP Čedomir Jovanović, njegova supruga i prijatelji, biće izrečena u četvrtak

BEOGRAD - Svedoci brane navijače.- Ništa loše nisam uradio tog dana! Videli ste i sami na snimcima sa kamera u restoranu, nisam tukao Čedomira Jovanovića. Da mogu da vratim vreme, opet bih isto uradio.Ovim rečima u ponedeljak se sudskom veću Višeg suda u Beogradu obratio jedan od vođa Zvezdinih navijača Velibor Dunjić, tražeći od suda da ga oslobodi optužbi da je 17. aprila u restoranu u Segedinu izazvao incident i napao Čedomira Jovanovića, njegovu suprugu i prijatelje. Oslobođajuću presudu zatražio je i drugi optuženi Leo Petrović.Čeda prvi udarioPre iznošenja završnih reči, sudsko veće saslušalo je poslednja dva svedoka incidenta, goste restorana „Čarda“ u Segedinu, u kojem se incident dogodio.- Sedeo sam u restoranu kada je ušao Jovanović, kog od ranije poznajem iz teretane. Navijači su nešto pogrdno pevali, a on je podigao ruku i pokazao srednji prst. Tada je ustao Dunjić, prišao mu i zamolio ga da napusti kafanu - ispričao je svedok Vladimir Osećanski, zvani Vladimirac. On je naveo i da je video da je tada Jovanović pokušao prvi da udari Dunjića.- Krenuo je da ga udari glavom, ali Velibor se izmakao. To je bio okidač incidenta! Svi navijači tada su poskakali, počeli su da viču i da gađaju nečim. Kategorički tvrdim, Dunjić ga je tada telom zaštitio od pomahnitale mase - rekao je Osećanski.Molili ga da ne ulaziNavode da je Dunjić branio Jovanovića, potvrdio je i drugi svedok, Goran Čikarić, zvani Zagor, koji je rekao da se sa Jovanovićem sreo ispred kafane i da ga je već tada zamolio da ne ulazi jer je znao da zbog politike koju zastupa nije popularan među navijačima.- Jovanovića poznajem jer nam deca zajedno treniraju vaterpolo i poštujem ga samo zbog toga što finansira VK Crvena zvezda. Kada je naišao Čeda upozorio sam ga da ne ulazi, ali nije poslušao - rekao je Čikarić i objasnio da je video da je Dunjić zaštitio lidera LDP od drugih navijača.(J. S.)

Šansa odbraneSNIMAK PRESUĐUJE?U završnoj reči pred presudu Više javno tužilaštvo zatražilo je da Dunjić i Leo Petrović budu kažnjeni po zakonu, dok je odbrana zatražila da budu oslobođeni krivice.- Videli ste sami na snimku sigurnosnih kamera restorana da je Dunjić branio Jovanovića, ako je za to kriv, osudite ga - rekao je advokat Saša Milovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track