Uhapšen bivši direktor Vojne ustanove Morović

Malverzacije

Uhapšen bivši direktor Vojne ustanove Morović

Crna Hronika -
Troje privedenih se sumnjiče da su tokom 2011. bez zaključenih ugovora sprovodili proizvodnju semenskih hibrida suncokreta i kukuruza

BEOGRAD - Službenici Uprave kriminalističke policije uhapsili su bivšeg direktora Vojne ustanove "Morović" i još šest osoba zbog sumnje da su zloupotrebom položaja pribavili korist od 14 miliona dinara. Uhapšeni su bivši direktor "Morovića" S.T. i tri pomoćnika direktora te ustanove, dva odgovorna lica privrednog društva "Agroseme invest", kao i šef dogradnog centra "Erdevik", koji posluje u sastavu "Agrosemena", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Oni se sumnjiče da su tokom 2011. bez zaključenih ugovora sprovodili proizvodnju semenskih hibrida suncokreta i kukuruza, koje je za potrebe privrednog društva "Agroseme invest" proizvodila Vojna ustanova "Morović" u svojim pogonima "Grabovci" i "Karađorđevo". Kako se navodi u saopštenju, proizvodnja suncokreta izvršena je bez sklopljenog ugovora i ispostavljenog računa, dok je proizvodnja kukuruza ugovorena naknadno, bez uspostavljenih instrumenata obezbeđenja potraživanja, čime su osumnjičeni doveli do nemogućnosti naplate za uslugu proizvodnje.

Predstavnici "Agroseme investa" prikazali su "Moroviću" da je proizvedena manja količina semenskog kukuruza u odnosu na stvarno proizvedenu količinu, a u cilju smanjivanja obaveza i nanošenja štete toj Vojnoj ustanovi. Ovim je prekršeno više propisa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ističu u MUP-u. Uhapšeni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu položaja odgovornog lica, i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja