2 GODINE ZATVORA NAPADAČU NA ČEDU: Dunjiću, kazna je oštrija jer se često viđamo u sudnici!
Foto: Marina Lopičić

Presuda za incident u Segedinu

2 GODINE ZATVORA NAPADAČU NA ČEDU: Dunjiću, kazna je oštrija jer se često viđamo u sudnici!

Crna Hronika -
Sudija Slađana Marković navela da je Velibor Dunjić više puta osuđivan, kao i da je lidera LDP napao čim je izašao iz zatvora

BEOGRAD - Ne želi više da ga vidi!Velibor Dunjić, jedan od vođa navijača Crvene zvezde, osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na dve godine zatvora zbog toga što je 17. aprila u restoranu „Čarda“ u Segedinu napao lidera LDP Čedomira Jovanovića. Odlukom suda Dunjić je juče, posle nešto više od osam meseci, pušten iz pritvora.Petroviću uslovnaDunjićev prijatelj Leo Petrović istom presudom juče je osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog verbalnog napada na Jovanovića.- Dunjiću, vi ste ranije osuđivani zbog sličnog krivičnog dela. Znam jer sam vam ja sudila. Ovo ste učinili po samom izlasku iz zatvora. Stalno ponavljate ista dela, zato je kazna jača - rekla je u kratkom obrazloženju presude sudija Slađana Marković.Dunjiću, koji je mirno saslušao presudu, sudija je poručila da se nada da se neće skoro videti.- Nadam se, Dunjiću, da se više nećemo viđati po suđenjima. Krajnje je vreme da prestanete da radite to što radite - rekla mu je sudija Slađana Marković.Tokom obrazloženja presude ona je navela da nije prihvaćen deo optužnice da se nasilje dogodilo na sportskoj priredbi.- Taj deo optužnice, kao ni onaj da ste izazvali nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost sud nije prihvatio - rekla je sudija Marković.Ona juče nije detaljno analizirala iskaze Čedomira Jovanovića, njegove supruge Jelene i brojnih drugih očevidaca koji su saslušani, a koji su bili bitno različiti. Međutim, s obzirom na to da je Dunjić osuđen za nasilničko ponašanje prema Jovanoviću, sud očito nije prihvatio odbranu vođe navijača Crvene zvezde, kao ni iskaze svedoka koji su rekli da je toga dana Dunjić branio Jovanovića.Srećna nova godina- Srećna vam nova godina - bilo je sve što je Dunjić rekao sudiji, kada je završeno njeno obrazlaganje presude.Advokat Saša Milovanović, branilac Velibora Dunjića, najavio je da će se žaliti na presudu.- Neverovatno je da sud nije prihvatio kao dokaz čak ni snimke kamera iz restorana, a na kojima se jasno vidi da Dunjić ne samo da ne napada Jovanovića već ga telom brani od drugih navijača - kaže Milovanović.(J. S.)

Sud je njemu verovao... Čedomir Jovanović
Sud je njemu verovao... Čedomir Jovanović

DočekSAČEKALI GA NAVIJAČIVelibora Dunjića ispred Centralnog zatvora sačekao je veliki broj navijača, među kojima su bili i Marko Vučković, Uroš Avramović i Uroš Mišić. Kad se pojavio na kapiji zatvora, začuo se aplauz i povici: „Evo ga!“ Veliki broj navijača juče je došao i u Palatu pravde da mu pruži podršku, ali je ulaz u sudnicu bio dozvoljen samo članovima najuže familije.(M. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track